Sud

Mostar Parking dobio odvjetnika na sudu i najavio tužbe zbog hajke

Ovo poduzeće objavilo je kako je mostarski odvjetnik Milenko Krčum tužio Mostar Parking zbog izdane dnevne parking karte od 15 KM u zoni II u ulici Kralja Tomislava 7c (Eksperimetnt).
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2024. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar Parking svoje ovlaštenje naplate parkinga temelji na Odluci Grada Mostara o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara koja je na snazi (sa svim svojim izmjenama i dopunama)'', stoji to u rješenju Općinskog suda u Mostaru u predmetu Krčum protiv Mostar Parkinga koje je doneseno 7. veljače.

Ovo poduzeće objavilo je kako je mostarski odvjetnik Milenko Krčum tužio Mostar Parking zbog izdane dnevne parking karte od 15 KM u zoni II u ulici Kralja Tomislava 7c (Eksperimetnt).

Kroz tužbeni zahtjev, tužitelj je iznio kako ga je Mostar Parking uznemiravao u mirnom posjedu s pravom služnosti, odnosno, da Mostar Parking nema pravo naplaćivati parking na parkingu za koji je on izričito tvrdio da je vlasništvo stanara.

''Sve i da je tužitelj dokazao posjed prava služnosti parkiranja, a što u ovome predmetu nije slučaj, sud ističe da je smetanje posjeda samo ona radnja koja je učinjena neovlašteno, protupravno, jer je faktičko stanje, pravno zaštićeno pa se kao takvo ne smije samovlasno mijenjati ili narušavati. U predmetnom postupku sud nije utvrdio ni protupravnost postupanja tuženog'', navedeno je u rješenju.

Odvjetnik Krčum za portal Bljesak.info je rekao kako za sada neće komentirati nepravoćno rješenje te da će kad ga prouči, ako bude osnova za žalbu, žalba biti i podnesena.

Poduzeće je nakon ovog rješenja objavilo kako ''svoje ovlasti naplate parkinga u gradu Mostaru obavlja legalno u skladu sa zakonom i po Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara koja je na snazi''.

''Ovo je i svojevrsni početak našeg dokazivanja istine i borbe protiv svih onih koji su se u protekle dvije godine svojski trudili da naštete poslovanju, ugledu poduzeća, kao i ugledu samog direktora. Ovim putem Mostar Parking najavljuje tužbe protiv aktera medijske hajke i organizacija koje s njima u kolaboraciji sustavno rade na srozavanju kredibiliteta našeg poduzeća'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close