SSDMiSuHNK/Ž

Liječnici će u Sarajevu imati skoro 1000 KM veće plaće nego liječnici u HNŽ-u

Predsjednica Strukovnoga sindikata doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u je razgovarala s ravnateljem Doma zdravlja Mostar.
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 12. 2017. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Doma zdravlja Mostar u ponedjeljak je održan sastanak između predsjednice SSDMiSuHNK/Ž dr. Kristine Bevande i ravnatelja te ustanove dr. Maria Kordića gdje se razgovaralo o dosadašnjim i budućim aktivnostima SSDMiSuHNK/Ž.

Zaključeno je da je SSDMiSuHNK/Ž već prepoznat kao odgovoran i profesionalan partner kada je u pitanju riješavanje materijalnog i socijalnog statusa liječnika kako na županijskoj tako i na federalnoj razini.

Ravnatelj dr. Kordić je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je osnovan Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u kako bi mogli zajedničkim naporima da utječu na nagomilane probleme u zdravstvu.

Dr. Bevanda je ponovila da je trenutno primarni cilj SSDMiSuHNK/Ž poboljšanje statusa liječnika u HNŽ-u kroz napore da se realizira koletkivni ugovor doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u jer time bi se ispravila ''nepravda'' prema liječnicima u HNŽ-u.

Kako kaže liječnici u drugim županijama, na već od prije par godina uvećane plaće, su u zadnjih mjesec dana ostvarili dodatno uvećanje. S ovim će uvećanjem liječnici, primjerice Sarajevskog kantona, iduće godine imali skoro 1000 KM veće plaće nego liječnici u HNŽ-u te smatra da su time liječnici u HNŽ-u gurnuti na margine profesionalne zajednice.

Zbog toga apeliraju na Vladu HNŽ-a i nadležno ministarstvo da brzim i efikasnim dogovorom uz suradnju sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u kroz potpisivanje samostalnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije vrati liječnicima u HNŽ-u priliku da budu ravnopravni članovi profesionalne zajednice.

Ravnatelj dr. Kordić je izrazio spremnost Doma zdravlja Mostar kao najvećeg Doma zdravlja u županiji da pruži podršku u aktivnostima SSDMiSuHNK/Ž kako bi se realizirao kolektivni ugovor doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u te kako bi nakon toga kao partneri mogli fokusirati na ostale probleme u zdravstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close