I to je moguće

Japanac s obitelji došao u Mostar i otvorio tvrtku

Mostarski gradonačelnik i japanski veleposlanik u Mostaru su razgovarali o brojnim temama.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 11. 2018. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Hideyukija Sakamotoa.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji između Vlade Japana i Grada Mostara, mogućnostima poboljšanja te suradnje na području obrazovanje te ekonomije i kulture.

Bešlić se zahvalio na naklonosti prema Gradu Mostaru kao i dosadašnjoj pomoći Vlade Japana kroz projekte izgradnje Osnovna škola, donacije autobusa, projektu razvoj ruralnog turizma, rekonstrukcije SKC-a Kantarevac i drugih.

Predložio je mogućnost otvaranja počasnog konzulata Japana u Mostaru te ovom prilikom predstavio nekoliko novih projekata u čijoj realizaciji bi mogla pomoći Vlada Japana, a riječ je o opremanje Muzičke/Glazbene škole, pomoć u izgradnji Sportske kulturnog centra. Gradonačelnik je također obećao potporu Grada Mostara u skraćenju i ubrzanju procedura potencijalnim investitorima iz Japana.

Veleposlanik Sakamoto je iskoristio priliku predstaviti mladog poduzetnika iz Japana Kunihiro Shiraishi koji je registrirao tvrtku u Mostaru i nastanio se s obitelji, a bavi se turizmom.

Spomenuo mogućnost organiziranja pojedinih kulturnih događaja u Gradu Mostaru, a koje organizira Veleposlanstvo u Sarajevu te istaknuo kao vrlo važan faktor izgradnja infrastrukture kao i da što više ljudi govori japanski jezik.

Ovom prigodom gradonačelnik Bešlić uručio je veleposlaniku monografiju Grada ''Mostar u slici i riječi'',' priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close