Ljeto bez duhanskog dima!

IQOS stigao u Neum

Od ovog ljeta, inovativni uređaj kompanije Philip Morris, IQOS, dostupan je i u Neumu, a lokacija na kojoj se od danas može naći nalazi se na šetalištu ispred hotela Zenit.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 06. 2021. u 15:18 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IQOS je revolucionarni uređaj kompanije Philip Morris, koji je baziran na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i samim tim se temeljno razlikuje od cigareta. Za korištenje ovog uređaja predviđene su posebne duhanske patrone, čijim se zagrijavanjem ne stvara dim, već aerosol, i na taj se način eliminira veliki broj štetnih materija koje se nalaze u dimu klasične cigarete. Iako IQOS nije proizvod bez rizika, obzirom da oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost, predstavlja bolji izbor za odrasle pušače.

„Otvaranjem nove lokacije u najpopularnijem BiH ljetovalištu nastavljamo raditi na širenju vizije svijeta i regiona bez duhanskog dima. Drago nam je što smo pred sam početak sezone uspjeli da IQOS dovedemo i u Neum, i da svima onima koji planiraju da naredne dane provedu u ovom dijelu našeg primorja omogućimo da uživaju u ljetu bez duhanskog dima. Nadam se da će ovaj korak dodatno olakšati i ubrzati odluku svih odraslih pušača koji ne žele ostaviti duhan da za sebe izaberu bolju alternativu, kao što je to do sada uradilo 14 milijuna ljudi koji su u potpunosti prešli na korištenje ovog uređaja. Vjerujemo da će ih uz sve veću dostupnost IQOS-a širom naše zemlje na ovaj korak dodatno motivirati i prošlogodišnja odluka Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) da upravo IQOS svrsta u kategoriju "duhanskih proizvoda modificiranog rizika". Tom prilikom ova agencija dodatno je istakla i da potpuni prelazak s klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama, a koliko je teško dobiti ovu klasifikaciju možda najbolje govori podatak da je IQOS za sada jedini elektronski duhanski uređaj tako deklariran od strane ove institucije. To je samo još jedan pokazatelj da je vizija naše kompanije Philip Morris, da ponudimo bolju alternativu odraslim pušačima, moguća i dostižna“, rekao je Aber Babić, IQOS menadžer za Bosnu i Hercegovinu.

PR  / IQOS

IQOS je trenutno prisutan na preko 60 tržišta širom svijeta, a kada se prije pet godina prvi put pojavio u Japanu, unio je revoluciju u duhansku industriju. Na njegovom razvoju radilo je preko 400 naučnika više od 15 godina. Osim što predstavlja bolji izbor od nastavka pušenja, dodatni razlog zbog kojeg se sve više pušača opredjeljuje za ovaj uređaj je i to što njegovom upotrebom nema brojnih drugih negativnih pojava poput pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja, a da pri tom i dalje nudi mogućnost uživanja u pravom duhana.

Poštujući situaciju u kojoj se društvo trenutno nalazi, te mjere koje su još uvijek na snazi, sve lokacije na kojima se IQOS može naći u BiH, uključujući i novootvorenu u Neumu, slijede i poštuju sve definirane, kako profesionalne, tako i zdravstvene standarde.

Kopirati
Drag cursor here to close