Uborak

Mještani se povlače s deponije: Građane Mostara molimo za strpljenje i podršku

''Ovo sve ne znači da možda deponija Uborak već narednog tjedna neće biti blokirana ukoliko ne ponudite konačno rješenje'', naveli su.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 11. 2023. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" obavještava javnost da se od jutros povlače iz blokade deponije Uborak.

''Razlog tome je što smo mi građani koji vode brigu o Mostaru i građanima Mostara pred nadolazeće praznike gdje će nam u goste doći ogroman broj turista. Za razliku od lažova Maria Kordića i Salema Marića mi još jednom pokazujemo da vodimo brigu prvenstveno o zaštiti zdravlja građana Mostara i Hercegovine. Lažovima i foteljašima pokazali smo da mi nismo odustali od naših zahtjeva, pokazali smo vam da nas ne možete uplašiti, pokazali smo vam da možemo blokirati deponiju Uborak kada god želimo i da nas hvala Bogu ima i više nego dovoljno a ne kao što lažov Salem Marić to izjavljuje'', naveli su u obavijesti na svojoj službenoj Facebook stranici.

Gore nego ikada

Pozvali su sve razine vlasti da reagiraju, i ministricu okoliša i turizma Nasihu Pozder, da zapečati deponiju Uborak jer je, kako navode, stanje gore nego ikada.

''Ovo sve ne znači da možda deponija Uborak već narednog tjedna neće biti blokirana ukoliko ne ponudite konačno rješenje. Građane grada Mostara molimo za strpljenje i podršku jer ovo je borba koju bijemo i za vas’’, naveli su.

Podsjećamo, članovi Građanske inicijative "Jer nas se tiče" i stanovnici naselja sjevernog mostarskog predgrađa, u subotu 18. studenog, krenuli su u novu blokadu deponije Uborak.

Ova odluka uslijedila je nakon, kako navode, nastavka ignorantovog odnosa mostarskih gradskih vlasti prema problemu deponije smrti i svojevrsnoj ekološkoj bombi koja izravno ugrožava živote desetine tisuća građana.

Urgentno zatvaranje

Iz "Jer nas se tiče" zahtijevaju urgentno zatvaranje deponije Uborak i njeno izmještanje na novu lokaciju.

''Ministrica turizma i okoliša je prije dva mjeseca formirala jednu grupu koja je imala zadatak da snimi kompletno stanje na lokaciji Uborak, i ja sam član te grupe. Prije mjesec dana sam na osnovu toga rješenja vršio kontrolu stanja na lokaciji i ono što je rekao gradonačelnik Kordić da je ta grupa dala izvještaj i pozitivno rješenje, to nije točno, to je laž. Ja sam pisao taj izvještaj i stanje na lokaciji Uborak, što se tiče pet članova te Komisije, je katastrofalno'', rekao je ranije Ekrem Ćustović reagirajući na ranije izjave gradonačelnika Maria Kordića i predsjednika gradskog vijeća Salema Marića

 

Kopirati
Drag cursor here to close