Demant

Grad Mostar demantira izjave Bajrovića - 'Nije točno da će se proračunska sredstva trošiti na tri uprave'

Grad Mostar, reagirao je na tvrdnje koje je Irdin Bajrović u ime Gradskog odbora Naše stranke iznio o integraciji javnih komunalnih poduzeća J.P. "Parkovi" i J.P."Komunalno"
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 02. 2024. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar, reagirao je na tvrdnje koje je Irdin Bajrović u ime Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru koji navodi da nisu ujedinjena dva poduzeća nego tri. 

''Prvo su se spojili Komos i Komunalno, a onda Komos i Parkovi. Pri tome nije urađena nova sistematizacija tako da će se proračunska sredstva trošiti na tri uprave, tri računovodstva, tri knjigovodstva, tri tajnice, itd. I dalje ćemo imati tri komunalna ali pod jednim krovom, po uzoru na fenomen u obrazovanju poznat pod nazivom dvije škole pod jednim krovom'', napisao je Irdin Bajrović u priopćenju. 

Nije točno da nema sistematizacije

Iz Grada tvrde kako nije točno da su se "prvo spojili Komos i Komunalno" nego je J.P. Komunalno d.o.o. od 1.8.2023. preuzelo radnike i opremu "J.P. Komos d.d. u stečaju".

''U skladu sa odlukom nadležnog suda i skupštine povjeritelja, te je J.P. Komunalno d.o.o. preuzelo i obavljanje djelatnosti odvoza otpada koje je ranije obavljao "Komos d.d. u stečaju". Također nije točno da je izvršeno spajanje "Komosa i Parkova" kako se navodi u tekstu niti se to može dogoditi jer se J.P. Komos d.d. nalazi u postupku stečaja i likvidacije i nisu dozvoljene nikakve statusne promjene tog poduzeća'', priopćeno je iz Grada Mostara.

Iz Grada poručuju kako nije točno da nije urađena nova sistematizacija, jer je istu usvojio nadzorni odbor J.P. Komunalno d.o.o. na redovnoj sjednici održanoj dana 26.1.2024. te će prema istoj biti zasnovan radni odnos za radnike J.P. Parkovi d.o.o. koji se pripajaju J.P. Komunalno d.o.o. a ista će biti uskoro objavljena na novoj web stranici čija izrada je u tijeku'', rekli su iz Grada.

Iz Grada poručuju da prema svemu navedenom nije točno ''da će se proračunska sredstva trošiti na tri uprave, tri računovodstva, tri knjigovodstva, tri tajnice, itd."

Samo jedan upravnik

''J.P. Komos d.d. je u stečaju i ima samo stečajnog upravnika do okončanja stečajnog postupka, a svi radnici J.P. Parkovi d.o.o. će od 1.3.2024. biti zaposleni u J.P. Komunalno d.o.o. i imati jednu jedinstvenu upravu, računovodstvo itd'', priopćeno je iz Grada.

Bajrović  je u priopćenju upitao Grad, imaju li alternativno rješenje za odlaganje smeća, koliko će novih vozila kupiti za ujedinjeno poduzeće te koliko novih radnika zaposliti te kada će bivšim uposlenicima isplatiti dugovanja, a iz Grada su odgovorili i na to.

Odgovori

''Plan rada J.P. Komunalno d.o.o. sa pripojenim J.P. Parkovi d.o.o. je u fazi izrade i bit će uskoro dostupan javnosti, te će u njemu biti podaci o planiranoj nabavci novih vozila, novim načinima prikupljanja i tretmana otpada te zapošljavanju novih radnika u skladu sa ukazanim potrebama objedinjenih poduzeća'', navode iz Grada.

Govoreći da će što se tiče bivših uposlenika, J.P. Komunalno d.o.o. i J.P. Parkovi d.o.o. nemaju nikakvih dugovanja po tom pitanju, pa se pitanje vjerojatno odnosi na bivše radnike "J.P. Komos d.d. u stečaju" koji imaju svog predstavnika u skupštini povjeritelja i koji može dati precizniji odgovor na ovo pitanje.

''Pretpostavljamo da će se to dogoditi nakon prodaje imovine koja je postupak stečaja'' ,priopćeno je iz Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close