Ugovor u Mostaru

Gospodarstvenici u suradnji s Caritasom: Dobro je činiti dobro

Rad patronažne skrbi započeo je prije mjesec dana, kad je oformljen tim u kojem sudjeluju dvije djelatnice.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 02. 2020. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski Caritas Mostar ponovno je počeo s uslugama kućne skrbi o starim i nemoćnom osobama u Hercegovini te je tim povodom u prostorijama Caritasa, u četvrtak 27. veljače,  upriličeno potpisivanje ugovora između ove ustanove i poduzetnika koji su pomogli ovaj projekt.

U uvodnom pozdravu ravnatelj Biskupijskog Caritasa Mostar don Željko Majić je rekao kako je ovaj projekt do 2016. godine bio financiran od donatora iz Njemačke, a onda je došlo do gašenja jer su donatore pozivali potrebiti iz drugih područja.

Don Željko je dodao kako je zahvalan Bogu i svim gospodarstvenicima koji prepoznaju unutarnju snagu da se ne mora čekati pomoć izvana, nego da samo možemo činiti dobro koje svima treba biti trajno obilježje i opredjeljenje.

''Hvala svima vama kojima je Bog dao mogućnost dao da budete providnost onima po kojima se Novorođeni želi poistovjetiti i Uskrsli želi prepoznati. To su oni potrebiti, otkrivat ćemo ih zajednički s vašom pomoći, hvala vam na spremnosti. Nadam se da će današnji dan biti poziv i drugima da nam se priključe kako bismo došli do svih potrebitih na području naše Biskupije'', zaključio je don Željko.

Foto: Bljesak.info / Detalj s potpisivanja ugovora
Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora u Mostaru

Rad patronažne skrbi započeo je prije mjesec dana, kad je oformljen tim u kojem sudjeluju dvije djelatnice.

''Djeluju dvije djelatnice, patronažna sestra i njegovateljica. One posjećuju stare i nemoćne, te im pružamo medicinsku pomoć i pospremanje doma. Ovo naše djelovanje je minimalno ali produktivno, korisnici su nas prihvatili s osmjehom i srećom. Imamo 40 korisnika na području Mostara i okolice. Nadam se da će se naš tim i proširiti, ovisno o sredstvima, kako bi uhvatili više područja i pružiti pomoć svima kojima je to potrebno'', rekla je to Daria Barbarić, koordinatorica kućne njege i pozvala sve one koje su u potrebi da im se prijave telefonski.

Marinko Barbarić ispred agencije Delta Security se zahvalio u ime svih gospodarstvenika koj isu dobili priliku sudjelovati u ovom projektu, nakon čega su potpisani ugovori a sve u nadi da će njihov primjer, kako je istaknuto, slijediti i ostali.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Detalj s potpisivanja ugovora

Tri godine

U upravnoj zgradi Biskupijskog Caritasa Mostar upriličeno je potpisivanje ugovora između Caritasa i gospodarstvenika i poduzetnika s područja općine Čitluk, a koji su se opredijelili financirati djelovanje Caritasova projekta Kućna skrb na razdoblje od tri godine.

Poduzeća koja su odlučila podržati ovu obnovljenu Caritasovu aktivnost su Mališić, Eurovip, Union foods, Brotis, Karaka promet, Delta security, Premier, Džida viličari i Foto Đani.

Donatori su se obvezali da će od 1. ožujka 2020. mjesečno trajnim nalogom na rok od tri godine uplaćivati sredstva Caritasu s naznakom za Kućnu skrb.

Caritas se obvezao da će donatore redovito izvješćivati o djelovanju Kućne njege i utrošenim sredstvima te nakane vlasnika i djelatnika s obiteljima uključivati u svetu Misu koja se svakoga petka slavi u kapelici sv. Stjepana, đakona i prvomučenika u upravnoj zgradu Caritasa u Mostaru.

Caritas trenutno skrbi o 40 korisnika, te su pozvani susjedi, rodbina i svećenici da Caritasu prijave sve one kojima je ovaj vid pomoći potreban.

Kopirati
Drag cursor here to close