Karte i odšteta

Eurowings se ispričao putnicima na letu za Sarajevo

Naveli su da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično, mogu biti predmet osobnog zahtjeva kompaniji 'Eurowings' ili predmet parničnog postupka…
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 08. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Eurowings uputila je  ispriku bh državljanima kojima je bio onemogućen let iz Stuttgarta za Sarajevo, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Kako se navodi u priopćenju, ovo je ministarstvo putem Veleposlanstva BiH u Berlinu kontaktiralo predstavnike njemačkih institucija i aviokompanije “Eurowings” nakon što putnicima, državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno da u Stuttgartu bez negativnog PCR testa uđu u zrakoplov “Eurowings” na letu za Sarajevo.

Direkcija “Eurowings” je danas, 10. kolovoza 2020. godine, uputila ispriku zbog neugodnosti koje su državljani BiH na tom letu imali zbog navedenog slučaja.

''Naveli su da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično, mogu biti predmet osobnog zahtjeva kompaniji 'Eurowings' ili predmet parničnog postupka pred njemačkim sudovima'', navodi se.

Slijedom toga, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je izvijestilo sve naše državljane koji su imali neugodnosti na aerodromu u Stuttgartu o kontaktima s njemačkim vlastima i direkcijom kompanije “Eurowings” te da su Veleposlanstvo u Berlinu kao i Generalni konzulat u Stuttgartu, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na usluzi svim državljanima BiH kojima je potrebna konzularna pomoć. 

‘’Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine podsjeća da državljanima BiH prilikom ulaska u našu zemlju, pored bosanskohercegovačke putovnice, nije potreban nikakav dodatni dokument, pa ni potvrda negativnog testa na koronavirus’’, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close