Simbolična ceremonija

Energetska učinkovitost - Obnovljen dijagnostički ankes SKB Mostar

Ceremonija je održana ispred glavnog ulaza u tzv. Dijagnostički aneks, Zavod za laboratorijsku dijagnostiku i nuklearnu medicinu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 02. 2024. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 27. veljače 2024. godine održana je ceremonija završetka radova na implementaciji mjera energetske učinkovitosti na tzv. Dijagnostičkom aneksu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a riječ je o Kliničkom zavodu za radiologiju, Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku i Zavodu za nuklearnu medicinu.

Ceremonija je održana ispred glavnog ulaza u tzv. Dijagnostički aneks, Zavod za laboratorijsku dijagnostiku i nuklearnu medicinu. Prisutne su pozdravili Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Milenko Bevanda, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije te Željko Nedić, ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Izvođači radova su Okel-invest d.o.o Posušje i ZT Tehnozaštita d.o.o Mostar.

Foto: Bljesak.info / Ceremonija završetka radova...
Foto: OKEL-INVEST d.o.o. / Ceremonija završetka radova...

Projekt energetske učinkovitosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP i AF BEEP) provodi se od 2016. godine, a do sada je u okviru ovog projekta obnovljena 91 zgrada javne namjene, te je poboljšan komfor za oko 563.500 korisnika.

Foto: Bljesak.info / Djelatnici SKB Mostar

''Obzirom na višestruke benefite projekta, u Mostaru je upriličeno svečano otvorenje tzv. Dijagnostičkog aneksa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Klinički zavod za radiologiju, Zavod za laboratorijsku dijagnostiku i Zavod za nuklearnu medicine, na kojem su implementirane mjere energetske učinkovitosti u skladu sa svjetskim standardima iz ove oblasti. Radovi su obuhvaćali termoizolaciju fasadnih zidova, zamjenu postojeće fasadne stolarije/bravarije, unapređenje termotehničkog sistema, ugradnju opreme za mjerenje potrošnje energije i praćenje temperature i vlažnosti, te djelimičnu zamjenu rasvjetnih tijela'', poručili su iz SKB Mostar ranije.

Foto: OKEL-INVEST d.o.o. / Završetak radova...
Foto: OKEL-INVEST d.o.o. / Završetak radova...
Foto: Bljesak.info / Završetak radova...
Kopirati
Drag cursor here to close