Giving Friday

Dm donirao 9.777 obroka za korisnike narodnih kuhinja širom BiH

U realizaciji aktivnosti Giving Friday sudjelovalo 38 dm zaposlenika
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 12. 2023. u 12:45 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Giving Friday, aktivnost u kojoj je kompanija dm odvojila 5% ukupnog prometa na dan 24.11, realizirana je u 24 narodne kuhinje širom BiH, a pripremljeno je 9.777 obroka ukupne vrijednosti 56.014 KM.

Aktivnost Giving Friday postala je tradicijom, a iz kompanije dm ističu zahvalnost kupcima, jer svake nove godine zajedno osiguraju veći iznos donacije. Kompanija dm svojim zaposlenicima u toku godine poklanja jedan dan oslobođen od poslovnih obaveza kako bi mogli obaviti društveno koristan rad. I ove godine u pripremi i podjeli obroka u 18 kuhinja sudjelovalo je 38 dm zaposlenika.

Sreća, tuga i smijeh... tako bih opisala taj dan. Sa zadovoljstvom sam dijelila pripremljene obroke. Na samom početku dana pitala sam volontere koji svakodnevno rade u kuhinji bez plaće i bilo kakve lične koristi, što ih motivira. Na kraju dana sam i sama shvatila da je to zadovoljstvo koje osjetite kada shvatite da ste nekoga nahranili. Zaista neopisivo iskustvo koje ću svakako ponoviti. Mnogo puta su se zahvalili dm-u. Naše malo je nekome zaista puno!“, izjavila je Maida Purač, zaposlenica dm prodavnice u Lukavcu.

U sklopu aktivnosti Giving Friday, uz ovogodišnju donaciju, do sada su podijeljeni obroci ukupne vrijednosti od 218.129 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close