Obljetnica

Croatia Airlines obilježila 25 godina letenja na liniji Zagreb – Sarajevo

Croatia Airlines obilježava 25. obljetnicu letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb - Sarajevo, a istodobno i četvrt stoljeća uspješne poslovne suradnje s Međunarodnim aerodromom Sarajevo.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 08. 2021. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Croatia Airlines obilježava 25. obljetnicu letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb - Sarajevo, a istodobno i četvrt stoljeća uspješne poslovne suradnje s Međunarodnim aerodromom Sarajevo.

U povodu toga svi putnici na današnjem letu OU344 Zagreb – Sarajevo nagrađeni su vaučerom u iznosu od 25 eura, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom, a ista nagrada očekuje i sve putnike na povratnom letu OU345 Sarajevo – Zagreb.

Simbolične poklone za putnike na letu Sarajevo – Zagreb osigurali su i poslovni partneri iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo te se na taj način pridružili čestitkama ovog značajnog jubileja.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik obavio je prvi međunarodni let Zagreb - Sarajevo u kolovozu 1996. godine putničkim zrakoplovom ATR42 i bio je među prvim europskim i svjetski avioprijevoznicima koji je sletio u obnovljenu sarajevsku zračnu luku.

Istodobno je otvoreno i predstavništvo tvrtke u Sarajevu, čiji su djelatnici na raspolaganju korisnicima usluga za sve pogodnosti iz cjelokupnog produkta Croatia Airlinesa.

Od tada do danas zrakoplovi Croatia Airlinesa kontinuirano povezuju glavne gradove Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom cijele godine, a jedinu privremenu obustavu letova lani je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Ukupno je obavljeno 32.220 letova i pritom prevezeno gotovo 1,113.000 putnika.

U ovom razdoblju sezone, u kojem je mreža letova prilagođena tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno povezuju Zagreb i Sarajevo svakoga dana u tjednu.

Kopirati
Drag cursor here to close