Ugodno s korisnim

Bonitetno izvrsni u Hercegovini

Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti ponijela je Vrtlarija Šarić d.o.o. Livno, što je izuzetno priznanje jer u ovu kategoriju spada samo 2,5% aktivnih kompanija koje posluju na tržištu u BiH.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 10. 2021. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bisnode Dun & Bradstreet Company organizirao je poslovni susret hercegovačkih kompanija, svojih partnera i prijatelja u Herceg etno selu Međugorje.

Iako u veseloj atmosferi uz stand-up komičara Peđu Bajovića i uz sljubljivanje delicija i dobre kapljice Hercegovina Produkta, ipak je bilo radno.

Govoreno je o prednostima koje donosi dolazak brenda Dun & Bradstreet u BiH, o značaju D-U-N-S broja, modernih alata za analitiku i transparentnog poslovanja, o stanju u privredi BiH i dodijelili certifikate bonitetne izvrsnosti.

Kompanije koje su ponijele certifikat bonitetne izvrsnosti su Duga-tehna d.o.o. iz Čitluka koja je u više od tri desetljeća poslovanje iz tadašnje malene trgovine boje i lakova izrasla u
renomiranog proizvođača boja, lakova i fasada a proizvodi iz njihove tvornice se izvoze i
distribuiraju u preko 60 zemalja diljem EU i svijeta i EZ Engineering Široki Brijeg, koja pruža
inženjerske i strojarske usluge dizajna u različitim sektorima međunarodne automobilske, avio, željezničke industrije te brodogradnji.

"Osim tehničkih mogućnosti, preduvjet za suradnju sa velikim igračima, svjetskim koncernima poput Volkswagena, ABB, BMW, KUKA i AIRBUS-a je dobar bonitet potvrđen od strane međunarodno bonitetne kuće koju ovi koncerni priznaju. Sljedeći korak bio je certifikat bonitetne izvrsnosti koji ovakve globalne kompanije stavljaju na svoju referentnu platformu. A prije svega, morate imati Dun & Bradstreet D-U-N-S broj stoga je suradnja sa Bisnode Dun & Bradstreet Company bio sasvim logičan izbor", kazao je izvršni direktor EZ Engineering Široki Brijeg Marko Zovko. 

Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti ponijela je Vrtlarija Šarić d.o.o. Livno, što je izuzetno priznanje jer u ovu kategoriju spada samo 2,5% aktivnih kompanija koje posluju na tržištu u BiH.

Certifikat bonitetne izvrsnosti može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broja aktivnih privrednih društava u BiH a oni kreiraju 63% dobiti, 52% izvoza, 49% prihoda od ukupnih rezultata koji prave bh kompanije, koje su predale završne izvještaje nadležnim agencijama i zapošljavaju 40%
zaposlenih u našoj državi, što najbolje govori o njihovom značaju i kao pokretačke snage privrede Bosne i Hercegovine.

Kad je Hercegovina u pitanju, bonitetno izvrsnih u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je 14% od ukupnog broja aktivnih kompanija i one kreiraju 45% prihoda, 61% dobiti a zapošljavaju 35% ukupno zaposlenih ovog kantona. U Županiji Zapadnohercegovačkoj je 18% bonitetno izvrsnih kompanija a one kreiraju 70% prihoda, 89% dobiti a zapošljavaju 64% od ukupnog broja zaposlenih ove županije.

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti OVDJE.

Bisnode Dun & Bradstreet Company

Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine.

Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. 

Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse.

Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformiraju svoje poslovanje.

Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identificiranjde prilika.

Kopirati
Drag cursor here to close