Galop Digital

Biljana Lovrinović: Poslovanje u potpunosti prilagodili izazovima pandemije koronavirusa

Da širenje virusa COVID-19 traži prilagodbe i u komunikaciji između Bosne i Hercegovine i našeg iseljeništva, potvrđuje i primjer kompanije "Galop Digital".
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 03. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Biljana Lovrinović

Da širenje virusa COVID-19 traži prilagodbe i u komunikaciji između Bosne i Hercegovine i našeg iseljeništva, potvrđuje i primjer kompanije "Galop Digital".

Ova IT firma sa sjedištem u Travniku, u smislu tržišta i klijenata je oslonjena na Sjedinjene Američke Države.

Biljana Lovrinović, vlasnica kompanije, koja se trenutno nalazi u SAD-u, poručuje da su poslovanje već u potpunosti prilagodili izazovima pandemije COVID-19.

"Ja sam sad trenutno u Americi. Ovdje smo sve sastanke prebacili na video/tele konferencije. Mi smo od jučer u BiH i u SAD-u sve poslovanje prebacili na rad od kuće. Cilj nam je naravno da sve naše kolege budu što manje izložene mogućnosti zarazom COVID-19. Srećom, mi već imamo iskustva s radom od kuće tako da mislim da nam ovo neće biti prevelik izazov. Konstantno komuniciramo putem telefona, softvera, maila i videokonferencija. Mi smo na tu veći navikli ali i naši klijenti. Urede ćemo otvoriti kad zato bude povoljna situacija, a tu se naravno oslanjamo na upute zdravstvenih ustanova i vlasti", pojašnjava Lovrinović.

Biljana nam prenosi i iskustva iz Amerike.

"Dijelimo iste izazove i strahove, bez obzira da li živite u Americi ili BiH. Osjeća se utjecaj na turizam, smanjenje javnih okupljanja i društvenih aktivnosti.  Dobra stvar je što je su nadležne institucije u SAD-u izdale  nalog da se malim biznisima pomogne kroz nisko kamatni kredite i olakšice. Tako da vjerujem ako dođe do najgoreg opet imaju neki izlaz. Mi, konkretno, u svom poslovanju ne osjetimo nikakav pad i nadamo se najboljem. Nadam se da će dobre prakse u podršci poslovnoj zajednici odavde biti preuzete i u BiH", dodaje Lovrinović.

Kompanija "Galop Digital" bilježi rast mladog tima u Travniku, širenje posla i sve bolje rezultate. Zbog toga je kompanija podržana i kroz USAID-ov projekat "Diaspora Invest", kroz grant program koji ohrabruje ulaganja dijaspore.

Ovaj poziv je nedavno ponovno otvoren, a zbog COVID-19, rokovi za prijavu su produženi do 15. travnja.

"Izuzetno je važno da postoje aktivnosti koje podižu svijest o izazovima poslovne zajednice, ali i koji, na neki način, šire dobre prakse među poduzetnicima.  Kao što i mnogi liječnici apeliraju važno je da svako od nas pojedinačno preuzme odgovornost i pomogne u borbi s virusom. To znači da pratimo njihove upute i da se pridržavamo kućne izolacije jer tako ćemo najmanje prenositi virus. Naravno, "Galop Digital" je jedna od sretnih kompanija koje si možemo priuštiti da radimo od kuće i stoga moramo gledati da pomognemo drugima koji nemaju tu mogućnosti tako da ih podržimo kroz poštivanje pravila, da imamo strpljenja za njih i budemo im zahvalni jer oni riskiraju i svoje zdravlje da bi nama pružili usluge", napominje Lovrinović.

Na kraju, Lovrinović ukazuje na važnost razvoja novih tehnologija i praksi, koja će kompanijama omogućiti da se lakše suočavaju s ovakvim izazovima u budućnosti.

"Ovo je isto dobar primjer gdje tehnologija može imati veliki utjecaj. Zahvaljujući dobrim sustavima i sistemima ta izlaganja virusima se mogu svesti minimalno. Puno toga bi se moglo obavljati putem interneta. Što to znači za nas u BiH? Da se posvetimo i što više ulažemo u tehnologiju. Danas je svijet globalan i jako puno se putuje i virusi se nažalost vrlo lako prenose i tako i nastaju svjetske pandemije kao što je ova. I dok je ovo stanje veliki izazov, treba nam to biti prilika da razmislimo šta svatko od nas može učiniti za sebe i za zajednicu", zaključuje Lovrinović.

Kopirati
Drag cursor here to close