Dubai

Halal akreditacijski certfikat dobila bh. agencija

Akreditacijska provjera obavljena je u kolovozu ove godine, kada su predstavnici EIAC (Emirates International Accreditation Center) boravili u sedmodnevnoj posjeti Agenciji i halal certificiranim kompanijama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 11. 2017. u 12:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto  / Bljesak.info

Bosanskohercegovačkoj Agenciji za certificiranje halal kvalitete jučer je u Dubaiu (UAE) uručen međunarodni halal akreditacijski certifikat.

Na svečanosti održanoj u Dubai World Trade Centru (DWTC), direktoru Agencije Amiru Sakiću certifikat su uručili zamjenik generalnog direktora Dubai Municipalityja Khalid Mohammed Sharif i izvršna direktorica Emirates International Accreditation Centra (EAIC) Amina Ahmed Mohammed, priopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

U primopredaji certifikata sudjelovao je i veleposlanik Bosne i Hercegovine u UEA Zoran Milićević, a skupu je sudjelovala i delegacija biznismena koji se bave uvozom halal proizvoda u UAE, na čelu sa  Muhamedom Pršešom. Ovom prilikom uručena je akreditacija certifikacijskim tijelima iz Kanade, SAD, Belgije i UAE.

Akreditacijska provjera obavljena je u kolovozu ove godine, kada su predstavnici EIAC (Emirates International Accreditation Center) boravili u sedmodnevnoj posjeti Agenciji i halal certificiranim kompanijama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Tom prilikom ocjenjivači EIAC-a su izvršili uvid u sustavnu dokumentaciju halal certificiranja, te se neposredno uvjerili u način audita i nadzora kojeg auditori i suradnici Agencije obavljaju u proizvodnim pogonima.

Dobivanjem ovoga certifikata Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održala je kontinuitet međunarodno priznatog certifikacijskog tijela, te potvrdila da ispunjava sve potrebne kompetencije definirane novim međunarodnim standardima za halal ceritificanje.

Akreditacijski certifikat potvrđuje sposobnosti Agencije za halal certificiranje proizvoda i procesa iz kategorija klaonice peradi, sitne i krupne stoke, mesa i mesnih prerađevina; konzerviranih, polutrajnih i trajnih proizvoda, te kemijskih i biohemijskih proizvoda.

Ovim certifikatom Agencija je postala i ovlašteno halal certifikacijsko tijelo za Crnu Goru čime će biti omogućeno kompanijama iz ove zemlje da sa halal certifikatom Agencije svoje proizvode mogu plasirati na tržište zemalja Zaljeva.

Halal certificirane kompanije iz drugih zemalja također će moći aplicirati kod Agencije za dobivanje halal certifikata za izvoz svojih proizvoda na zaljevska tržišta, za što će dobivati posebne certifikate.  

Kopirati
Drag cursor here to close