Kontinuirani rast

ASA Osiguranje i u 2020. godini nastavilo sa stabilnim rastom

Najbrže rastuće BH osiguranje uspješno ispunilo sve poslovne ciljeve u 2020.godini
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 07. 2021. u 10:35 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ASA Osiguranje – najbrže rastuće domaće društvo za osiguranje je i 2020. godinu završilo uspješno uz stabilan i kontinuiran rast, što potvrđuje i službeni izvještaj eksternog revizora Deloitte.

Kontinuirani rast premije se nastavio u 2020. godini usprkos svim izazovima koje sa sobom nosila pandemija koronavirusa i u odnosu na 2019. godinu bruto premija je povećana za 17,43% uz unapređenje i ostalih financijskih pokazatelja. Iako je poslovanje za sve privredne segmente u 2020. godini bilo znatno otežano, ukupna dobit ASA Osiguranja je povećana na 2.720.403 KM dok je iznos bruto policirane premije u 2020 iznosio je 38.084.118 KM.

"Rast premije, opreznost u ulaganju te efikasno i racionalno poslovanje su bili ključni faktor za ostvareni rezultat koje je potvrdila i renomirana kuća za reviziju Deloitte", izjavio je Adnan Hodžić, direktor Društva i predsjednik uprave ASA Osiguranja.

"Pored toga, efikasno investiranje i razvoj vlastite poslovne mreže su dodatno doprinijeli ostvarenom rezultatu koji je kruna zalaganja svih uposlenika našeg društva u prethodnoj poslovnoj godini. Realiziranu dobit reinvestiramo u domaće poslovno okruženje jer kao domaća kompanija svjesni smo važnosti ulaganja u sredinu u kojoj živimo i djelujemo bez čijeg razvoja ne možemo računati ni na vlastiti rast. Ostvareni rezultat i pozitivna ocjena eksternog revizora sigurno sa sobom nose priznanje u ispravnost poslovnog modela kojeg primjenjujemo u ASA Osiguranju i o visokom stupnju ekspertize koju posjedujemo“.

Kopirati
Drag cursor here to close