Kordić:

Ako želimo linije, moramo biti spremni putovati

Kordić kaže kako ''ovo nije poraz'', te da je grad sugerirao da bi Stuttgart bio bolji.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 05. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne možete naći koncesionara za aerodrom koji ima loš promet i aktivnost'', rekao je Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, govoreći o problematici Zračne luke Mostar koja još nema letova.

''Nije pitanje zašto Mostar ne da aerodrom pod koncesiju, mi bi to rado uradili, ali moramo znati kako to ide'', rekao je Kordić i dodao kako je boravio u Italiji zbog dodatnog angažmana oko aerodroma.

''Eurowings je otkazao letove, konkretan razlog je uz sav naš angažman, sve smo napravili, punjenje letova bilo je ispod 10 posto i uobičajeno je u svijetu da se linije otkazuju. Meni je žao, ogorčen sam, i bio sam jako tužan kad sam to čuo. Zašto linija nije popularna, je li loše izabrana, jer smo mi davali sugestiju da to bude Stuttgart, ali Eurowings je htio drugačije, i oni su javili da je njima ugovor i dalje zanimljiv i razmislit će o novoj destinaciji s Njemačkoj za 2023. godinu'', rekao je.

Kordić kaže kako ''ovo nije poraz'', te da je grad sugerirao da bi Stuttgart bio bolji.

''Oni nisu imali dovoljno raspoloživih aviona i dogodilo se što se dogodilo. Mi smo očekivali da će biti problema, a nama su inače interesi povezivanje sa niskotarifnih kompanija, što Eurowings nije. Pričali smo u Italiji s tour-operatorima, došli smo i do najvećih koji su zainteresirani za naše tržište, da onog trenutka kad WizzAir deklarira letove prema Mostaru da to bude destinacija od većih gradova u Italiji i da mi kao Gradska uprava pomognemo punjenje. Nije bila obaveza da idemo pomoći to, ali smo našli za shodno da pokažemo dodatni angažman i upoznamo ih sa turističkim potencijalima Mostara i HNŽ i oni su to vidjeli, pozdravili angažman i obećali da će biti tu i očekujemo da će Wizz-Air u kolovozu deklarirati destinaciju iz Mostara za Italiju'', rekao je Kordić.

Dodao je kako se grad još ne zna, ali ''ako letovi i tada ne budu popunjeni, i to će biti otkazano''.

Kopirati
Drag cursor here to close