Zarada

Adidas u rastu, Victoria Beckham spašava Reebok

Adidas očekuje da će prodaja grupacije u 2017. rasti između 17 i 19 posto, čime bi postigli neto dobit između 1,36 i 1,39 milijardi eura.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 11. 2017. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas ostvario je u trećem tromjesečju snažan rast zarade, zahvaljujući jačanju potražnje za njegovim robnim markama, a kako bi unaprijedio poslovanje brenda Reebok, angažirao je modnu dizajnericu Victoriju Beckham, piše Hina.

Bavarska kompanija, koja je između ostalih sponzor engleskog nogometnog diva Manchester Uniteda, objavila je da je između srpnja i rujna neto dobit porasla na 526 milijuna eura, 36 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prihodi grupacije skočili su gotovo 9 posto, na 5,7 milijardi eura, potaknuti oštrim rastom internetske prodaje u svim regijama, kao i uspjehom linije retro tenisica Originals te modne linije adidas neo.

Potražnja je posebice bila snažna na ključnim tržištima Kine i Sjeverne Amerike, gdje je prodaja 'brenda s tri crte' porasla za oko trećinu.

Izvršni direktor tvrtke Kasper Rorsted kazao je da je 'zadovoljan kvalitetom rasta', pritom potvrdivši procjene grupacije za cijelu 2017. godinu. "Ostvarili smo nove snažne rezultate i na odličnom smo putu da ostvarimo naše ambiciozne financijske ciljeve za 2017. godinu", stoji u njegovoj izjavi.

Adidas očekuje da će prodaja grupacije u 2017. rasti između 17 i 19 posto, čime bi postigli neto dobit između 1,36 i 1,39 milijardi eura.

Poput domaćeg konkurenta Pume, Adidas je unaprijedio poslovanje u SAD-u u vrijeme dok su tržišni lideri Nike i Under Armour stagnirali.

"Situacija u maloprodaji u SAD-u se dramatično mijenja. Jedino veliko tržište na kojem Adidas nije ostvario rast u trećem kvartalu je rusko, pri čemu grupacija kao razloge za 17-postotni pad prodaje navodi zatvaranje trgovina te konstantne izazove u segmentu raspoloženja potrošača, a u svjetlu posustalog gospodarstva.
Do kraja ove godine Adidas će u Rusiji zatvoriti 200 trgovina'', rekao je Rorsted.

Problem za grupaciju predstavlja i poslovanje brenda Reebok, koji je u trećem tromjesečju ostvario tek jedan posto rasta prodaje. Posebice je razočaravajuće tržište SAD-a na kojem je prodaja potonula 22 posto.

No, Rorsted smatra da taj brend i dalje ima potencijal, pritom objavivši suradnju s britanskom modnom dizajnericom Victorijom Beckham, suprugom poznatog britanskog nogometaša Davida Beckhama.

"Vrlo smo sretni i uzbuđeni što se Victoria Beckham pridružila Reeboku. Vjerujemo da će nam uvelike pomoći da izgradimo poslovanje namijenjeno ženama, koje predstavlja i temelj iz kojeg je Reebok nastao", kazao je.

Dodao je i da su u procesu restrukturiranja zatvorene 52 Reebokove trgovine u SAD-u i da će u idućim mjesecima vrata zatvoriti još njih 16.

Rorsted je istaknuo da očekuje da će se brend slijedeće godine u SAD-u vratiti na put rasta.

Kopirati
Drag cursor here to close