Opet

Policija se ograđuje od Mostar Parkinga: MUP HNŽ-a neće raditi s paukom

MUP je naveo kako su ''intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 02. 2023. u 15:11 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povodom nespretno izrečenih ili u medijima krivo prenesenih izjava direktora JP MO Parking da će 'policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-a dva pauk-vozila' dužni smo, po tko zna koji put, informirati javnost da MUP HNŽ obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom'', navelo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije reagirajući na navode iznesene u mostarskoj Vijećnici tijekom rasprave o parkingu u Mostaru.

''Ovo Ministarstvo nije, a niti hoće, obavljati poslove iz nadležnosti i za račun JP MO Parking ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća eventualno preuzimajući dio njihovih poslova. MUP HNŽ je pokazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema 'mirujućeg prometa' u gradu Mostaru, te zatražio na korištenje jednog pauk vozila od nekoliko dugi niz godina nekorištenih pauk vozila u vlasništvu Grada Mostara ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na putevima BiH'', navodi se u priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

MUP je naveo kako su ''intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to Zakonom zabranjeno''.

''U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedozvoljenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavještenje o izvršenom prekršaju s propisanom visinom kazne'', naveo je MUP te obavijestio Mostarce da su u Ulici Ante Starčevića i u Ulici kralja Tomislava postavljeni novi radari.

Podsjećamo, vršitelj dužnosti direktora poduzeća Mostar Parking, Ivan Barbarić, obraćajući se Gradskom vijeću, rekao je kako je dogovoreno da se policija uključi u regulaciju mirujućeg prometa tako što će raditi zajedno s ovim poduzećem za što će im biti dodijeljena dva pauk-vozila.

''U finalnoj smo fazi za pauk-službi koja bi trebala u potpunosti preuzeti policija, a Grad će ustupiti MUP-u dva pauk vozila'', rekao je, između ostalog, Barbarić.

Kopirati
Drag cursor here to close