Equality Forum

Aluminij ugostio skup o podršci LGBTI zajednici

Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 07. 2021. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Jedna od temeljnih vrijednosti naše organizacije je aktivno sudjelovanje u stvaranju pozitivnih promjena u zajednici u kojoj djelujemo. Vjerujemo da je naša odgovornost započeti dugo očekivani dijalog o položaju LGBTI osoba u našoj zajednici", stoji na službenom Facebook profilu mostarskog Aluminij Industriesa nakon održanog Equality foruma koji se pod geslom "Stvaranje plodnog okruženja za svijest zajednice i poduzeća, slaveći različitost i potičući društvene promjene" održao u petak u Mostaru.

"Forum o ravnopravnosti prvi je korak u našoj namjeri da podržimo borbu za univerzalna ljudska prava te vjerujemo da svaka osoba ima pravo na jednak i dostojanstven život bez obzira na spol, seksualnu orijentaciju, vjeru, nacionalnost ili političke stavove.

Bosna i Hercegovina je 2003. godine usvojila zakon o ravnopravnosti spolova i ovo je najvažniji mehanizam za napredak prema ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.

Temelji se na Konvenciji o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena, zalažući se za ravnopravnost spolova u privatnoj i javnoj sferi, zabranjujući diskriminaciju na temelju spola ili seksualne orijentacije.

Cilj prvog Foruma o ravnopravnost bio je identificirati poteškoće s kojima se susreću LGBTI osobe u različitim područjima društva, uključujući obrazovanje i tržište rada, naglasiti važnost inkluzije na radnim mjestima za organizacijski, ali i osobni uspjeh, te promicanje univerzalnih ljudskih prava.

Kroz nekoliko panel diskusija koje su vodili profesionalci iz područja ljudskih prava, aktivizma, psihologije i upravljanja ljudskim resursima, identificirali smo strategije za promicanje položaja LGBTI osoba kako u zajednici tako i na radnom mjestu", stoji na kraju priopćenja.

Forum je bio zatvoren za medije, a govornici su bili, barem je tako najavljeno, veleposlanik Izraela u BiH Noah Gal Gendler, direktor M.T Abraham Grupe Amir Gross Kabiri, psiholog Mateo Čovčić, profesor Damir Banović, voditeljica odjela za ljudske resurse Aluminij Industriesa Dragana Kraljević, asistentica na Sveučilištu u Mostaru doc.dr.sc Ivona Čarapina Zovko, Marko Mihailović, direktor Pridea Srbija, te Nejra Neimarlija Roić ispred USAID-a.

Kopirati
Drag cursor here to close