Prometne gužve i kašnjenja

Zagužvalo na Makarskoj rivijeri

Gužve na cestama Makarske rivijere, busevi kasne na kolodvor u Makarskoj
Gospodarstvo / Turizam | 29. 07. 2023. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnjeg srpanjskog vikenda u Makarskom primorju znatno su povećani promet na cestama i gužve u trajektnim pristaništima, a prema podacima turističkih ureda, na rivijeri se odmara više od 58.000 gostiju.

Najviše ih je u Makarskoj, oko 17.000, u Baškoj Vodi više od 11.000, u Tučepima oko 7500, dok ostali turisti ljetni odmor provode u manjim mjestima od Brela do Gradca, piše Hina.

Hoteli na cijelom primorju su uglavnom popunjeni pa se za nastavak ljetovanja preporučuje prethodna rezervacija smještaja. Isto je i s kućama za odmor, dok je malo slobodnih mjesta preostalo jedino u apartmanima privatnih kućevlasnika.

Isprekidane kolone na cesti D8

Kad je o prometu riječ, usporeno i u isprekidanim kolonama vozi se na državnoj cesti D8, a manji zastoji i veće gužve u prometu su na prilazima turističkim mjestima, piše Hina.

Na prometnici od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet teče bez zastoja i ograničenja s kraćim čekanjima na naplatnim kućicama.

Autobusi stižu sa zakašnjenjem na makarski kolodvor

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin popunjen je do večernje plovidbe u 21 sat za koju je ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta, kao i na liniji Sumartin – Makarska s polaskom u 20 sati, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije. Na liniji Drvenik – Sućuraj nema dužih čekanja na ukrcaj, a slično je i za povratak s Hvara prema kopnu.

Na autobusni kolodvor u Makarskoj autobusi stižu sa zakašnjenjem, a iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je do sat vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close