Turistička zajednica grada Beča

Virtualni razgovor sa Sigmundom Freudom

Naravno, ne u verziji od krvi i mesa, nego njegovu digitalnu inačicu.
Gospodarstvo / Turizam | 14. 04. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok cijeli svijet priča o metaverzumu i sve veći broj globalnih korporacija ulaže u reklamiranje u virtualnom svemiru, Turistička zajednica grada Beča predstavlja novu atrakciju – razgovor sa Sigmundom Freudom. 

Naravno, ne u verziji od krvi i mesa, nego njegovu digitalnu inačicu. Fenomen digitalno proširene stvarnosti se tijekom pandemije koronavirusa ubrzano razvijao. U akciji "Get me out, Freud!" Bečka turistička zajednica šalje korisnike na putovanje u Decentraland, jedan od nekoliko virtualnih svjetova koje skupa čine metaverzum, a gdje se trenutno nalazi 600.000 korisnika iz SAD-a i Europe.

''Danas nam tehnika i nauka omogućuju da ostvarimo snove i želje koje dugo vremena prije nismo mogli ostvariti. Sigmund Freud je ne samo prepoznao da čovjeka pokreću želje i fantazije već je našao i načine kako se nositi sa osjećajem neispunjenosti, nedostatka i gubitka. Freud nam dakle može pomoći da shvatimo šta ljudi stavljaju na kocku ako se izgube u virtualnom svijetu", kaže Daniela Finzi, znanstvena direktorica Muzeja Sigmund Freud.

Avatar Sigmunda Freuda tokom interakcije sa korisnicima iste savjetuje kako se odmoriti od virtualnog svijeta. Ako poželite s njim razmijeniti koju riječ, to ćete i moći učiniti do 29. travnja putem linka za registraciju getmeoutfreud.vienna.info te ujedno osvojiti i jedno od deset putovanja u austrijsku prijestolnicu kao i 100 ulaznica za Muzej Sigmunda Freuda.

Kopirati
Drag cursor here to close