Najposjećenija destinacija Hercegovine

Veliki broj turista boravi u Trebinju, za manje novca uživa u kvalitetnoj ponudi

Sve više je gostiju koji odsjedaju u Trebinju, a značajno vrijeme tijekom odmora provode u gradovima na Jadranu.
Gospodarstvo / Turizam | 18. 05. 2022. u 09:56 Bljesak.info
Trebinje - Grad sa ogromnim turističkim potencijalom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Značajno kulturno-povijesno nasljeđe čini bogatom turističku ponudu grada Trebinja. Izdvaja se vjerski turizam s drevnim sakralnim objektima koji spadaju među najposjećenije destinacije u Hercegovini.

"Mi imamo mnogo manastira, kao što su manastir Račanica, manastir Tvrdoš, Petro-Pavlov manastir, manastir Duži i Zavala. Kulturno-povijesni spomenik je i Arslanagića most. Za turizam u Trebinju je značajan Grad sunca, kroz koji prolazi preko sto tisuća turista", objašnjava Mirjana Putica, Turistička organizacija Trebinje.

"Trebinje ima šta da ponudi kao samostalna turistička destinacija. Na ruti je kružnih tura koje se odnose na Balkan. Ture koje se spuštaju iz Sarajeva, preko Mostara do Herceg Novog i Kotora, do Dubrovnika. Imamo značajan promet. Cilj je da imamo goste koji dolaze isključivo zbog Trebinja i boravka ovdje", objašnjava Bojan Vučurević, načelnica odjela za turizam Grada Trebinja.

Dominiraju gosti iz Srbije, Crne Gore i drugih bosanskohercegovačkih gradova. Susretljivi domaćini i ovog svibnja dočekali su učenike osnovnih škola iz gradova na sjeveru zemlje, prenosi BHRT.

Sve zastupljeniji u Trebinju je vinski turizam, s obzirom da ovaj grad danas ima oko 20 vinarija, od kojih njih osam primaju turiste i rade degustacije. Raste i popularnost sportsko-adrenalinskog turizama, odnosno planinarenja i paraglajdinga, pa turistički radnici ovdje ističu da Trebinje danas nudi sve što je potrebno modernom turisti.

"Za sve ljubitelje prirode pruža se niz mogućnosti kroz paraglajding, fotosafari... Imamo Park prirode Orijen, avanturistički park... Trebišnjica nudi niz mogućnosti. Imamo i dva bazena. Prirodni i olimpijski, kao i bazene Grada sunca... Imamo okolna kupališta koja su jako zanimljiva sa izvorskom vodom i kaskadama" , objašnjava Putica.

Brojke od siječnja do danas kažu da bi predstojeća turistička sezona mogla biti uspješnija od svih dosadašnjih. Sve više je gostiju koji odsjedaju u Trebinju, a značajno vrijeme tijekom odmora provode u gradovima na Jadranu.

Za Trebinje je važna i blizina mora. Zahvaljujući blizini Dubrovnika i Herceg Novog, veliki broj turista boravi ovdje, te za manje novca uživa u kvalitetnoj gastronomskoj ponudi Trebinja, putujući kratkim rutama do mora gotovo svakog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close