Zimska podbacila

U Središnjoj Bosni očekuju dobru ljetnu turističku sezonu

Nadamo se svi da će ljetna turistička sezona biti zapravo sezonski dio koji će na neki način donijeti dodanu vrijednost u turizmu.
Gospodarstvo / Turizam | 03. 05. 2024. u 14:07 Fena
Očekivanja od ljetne turističke sezone velika

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izrazito loše zimske turističke sezone, očekivanja pred ljetnu sezonu su, kažu iz Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna, velika.

Predsezona, prema riječima ravnatelja Turističke zajednice KSB-a Miroslava Matoševića, prilično je dobra.

"Nadamo se svi da će ljetna turistička sezona biti zapravo sezonski dio koji će na neki način donijeti dodanu vrijednost u turizmu. U ovom momentu naše gradove obilježava veliki broj posjeta učenika, učeničkih ekskurzija, a prije svega to se odnosi na općine Travnik i Jajce s najvećom koncentracijom kulturnih i prirodnih znamenitosti. Samo općina Jajce ima 31 nacionalni spomenik kulture, Travnik ima 15-ak, plus Vlašić, Veliko i Malo Plivsko Jezero... Imamo zadovoljavajuću sezonu i kad je u pitanju Fojnica, banjsko-lječilišni turizam koji je konstantan", rekao je Matošević.

Kako kaže, očekuju najbolju ljetnu sezonu dosad.

"Približavamo se ljetnoj sezoni i uradili smo već analize koje su pokazale da prema broju i kvaliteti manifestacija Središnju Bosnu očekuje jako uzbudljivo i kvalitetno ljeto. Nadam se da će to pridonijeti interesu turista ne samo iz BiH nego i iz inozemstva. U očekivanju smo najbolje ljetne turističke sezone dosad, ali sve to ovisi o vremenu i uvjetima koji će vladati tijekom ljetnog razdoblja", kaže Matošević.

Kopirati
Drag cursor here to close