Na službenim web stranicama

Savjet turistima: Izbjegavajte konflikte sa stanovništvom BiH zbog nelegalnog oružja koje imaju

Koliko god se ova tema činila aktualna nakon pokolja u Beogradu, stranci već duže vremena skreću pažnju da je BiH zemlja sa previše nelegalnog oružja.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 05. 2023. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon strašnog masakra koji se proteklog tjedna dogodio u Beogradu glavna tema je oružje u zemljama Balkana.

Priča se naširoko o nelegalnom naoružanju, dobivanju dozvole za držanje oružja, ali i o sigurnosnim aspektima kada je u pitanju oružje.

Koliko god se ova tema činila aktualna nakon pokolja u Beogradu, stranci već duže vremena skreću pažnju da je BiH zemlja sa previše nelegalnog oružja.

I konfliktna zemlja.

Izbjegavajte konflikte

Naime, na web stranicama mnogobrojnih zemalja, odnosno ministarstava vanjskih poslova, među prvim savjetima turistima je da izbjegavaju svađe sa lokalnim stanovništvom zbog količine oružja koje bh. građani posjeduju.

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova tako savjetuje svojim građanima koji će posjetiti BiH da ''zbog značajne količine neregistriranog oružja koje posjetuju građani BiH izbjegavaju konflikte s lokalnim stanovništvom''.

Ovaj savjet je na prvom mjestu, čak ispred onoga da ne ostavljaju automobile bez nadzora, čak ni na javnim parking mjestima.

Problem s minama

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije savjetuje turistima ove zemlje, koji posjećuju BiH, da se čuvaju mina, ali i da izbjegavaju političke prosvjete.

''Izbjegavajte političke prosvjete i budite svjesni da postoje anti-britanske izjave od strane političara u RS'', savjetuju.

I Amerikanci su skrenuli pažnju na mine, ali i terorizam. Navode kako teroristi ''mogu napasti bez ikakvog upozorenja, ciljajući turističke lokacije, javni prijevoz ili shopping centre''.

Amerikanci također navode da se turisti, osim mina, trebaju čuvati napuštenih i razrušenih objekata i iste izbjegavati.

Kopirati
Drag cursor here to close