Usporedba s 2019.

Špica sezone u Neumu dobra

Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istaknuo kako će rezultati uvelike ovisiti od epidemioloških mjera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim europskim zemljama.
Gospodarstvo / Turizam | 04. 09. 2021. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dobrih turističkih rezultata u špici sezone u Neumu očekuju i solidnu podsezonu, no turistički djelatnicu ističu kako će broj dolazaka u devetom i desetom mjesecu ovisiti o novim epidemiološkim mjerama u našoj i drugim europskim zemljama.

''U ovom kriznom vremenu Neum je ostvario prilično dobre rezultate i možemo ih porediti s onima iz 2019. godine. Prema procjenama ugostiteljskih djelatnika i hotelijera, na vrhuncu sezone Neum je posjetilo 15.000 gostiju'' - izjavio je za Fenu neumski načelnik Dragan Jurković.

Dodao je kako točne podatke o broju ostvarenih noćenja nema nitko, jer Turistička zajednica HNŽ-a nema kapaciteta popratiti brojke ostvarenih dolazaka gostiju, odnosno noćenja.

Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istaknuo kako će rezultati uvelike ovisiti od epidemioloških mjera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim europskim zemljama s obzirom da je ove godine u neumskim hotelima odsjedao i značajan broj gostiju iz Francuske i Njemačke.

Video: Špica sezone u Neumu dobra, podsezona ovisi od epidemioloških mjera

Ukazao je kako Neum postaje poželjnom turističkom destinacijom kroz cijelu godinu, dodavši kako je početak sezone bio kao nikada dosad, iako su cijene smještaja bila za oko 15 posto veće u odnosu na prošlu godinu, te da sezona nikada ranije nije krenula.

Načelnik općine Neum naglasio je kako se svake godine izdvajaju značajna sredstva za uređenje Neuma, a u planu je daljnje uređenje obale i obalnog pojasa te šetnice za što očekuju pomoć i viših razina vlasti.

''Aktiviranje prijedloga zakona o općinskim i turističkim zajednicama puno bi značilo za općinu Neum budući mi trenutno nemamo nikakvih prihoda, a svake godine uložimo i do 300.000 maraka za infrastrukturu obale i turističke kapacitete'' – kazao je na kraju Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close