Domaćin konferencije

Sattler: Turizam je prekretnica gospodarskog oporavka BiH

Konferencija je bila podijeljena na tri panela, tijekom kojih se razgovaralo o oživljavanju turističkog sektora, jačanju njegove konkurentnosti, te prilikama za razvoj zelenog i održivog turizma.
Gospodarstvo / Turizam | 28. 06. 2021. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, danas je u Sarajevu bio domaćin konferencije ''Turizam - prekretnica ekonomskog oporavka''.

Konferencija je bila fokusirana na izazove i prilike za razvoj održivog turizma u BiH i korištenje potencijala ovog sektora.

Konferencija je bila podijeljena na tri panela, tijekom kojih se razgovaralo o oživljavanju turističkog sektora, jačanju njegove konkurentnosti, te prilikama za razvoj zelenog i održivog turizma.

Na panelima su sudjelovali ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo, veleposlanik SAD-a Eric Nelson, veleposlanik Grčke Dimitrios Papandreou, otpravnik poslova Slovačkog veleposlanstva Patrik Turosik, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a BiH Sukhrob Khoshmukhamedov, šefica Odjela za turizam Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Jelica Grujić, profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Almir Peštek te predstavnici turističkih organizacija, udruženja i komora, biznisa i poslovne zajednice.

Po završetku današnje konferencije "Turizam - ekonomska prekretnica" upriličeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za revitalizaciju biciklističke staze Sarajevo-Pale - projekta koji će povezati gradove i općine te ponuditi novu turističku atrakciju kako za bicikliste tako i za džogere, šetače i druge.

Memorandum su potpisali gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić te načelnici općina Stari Grad, Pale i Istočni Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Boško Jugović i Bojo Gašanović.

Kopirati
Drag cursor here to close