Park prirode

Fadil promovira domaći turizam: Nakon sjednice do Hutovog blata

''Odlučili smo da na ovaj način propagiramo domaće turističke destinacije, a danas smo se uvjerili u jedinstvenu prirodnu ljepotu Hutovog blata'' - naglasio je premijer Novalić.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 06. 2021. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, posjetila je danas Park prirode Hutovo blato s ciljem njegovog promoviranja kao značajne i atraktivne turističke destinacije.

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je za Fenu da su danas nakon održane sjednice u Mostaru odlučili posjetiti taj jedinstveni park prirode te je pozvao građane da, posebno u vrijeme pandemije, posjećuju domaća turistička odredišta.

''Odlučili smo da na ovaj način propagiramo domaće turističke destinacije, a danas smo se uvjerili u jedinstvenu prirodnu ljepotu Hutovog blata'' - naglasio je premijer Novalić.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo kazala je da je cilj današnje posjete promovieanje turističke destinacije Hutovo blato, područja koje pripada ramsar područjima, što znači da imaju veliki značaj, ne samo za BiH, već i za cijeli svijet.

''Ovdje imamo oko 260 različitih vrsta ptica i oko 50 vrsta riba koje su zaštićene. Bilo bi dobro da građani dođu i posjete Hutovo blato'' - istakla je Đapo.

Video: Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo Park prirode Hutovo blato

Gradonačelnik Čapčljine Smiljan Vidić izrazio je zadovoljstvo zbog posjete članova Vlade FBiH.

''Park prirode Hutovo blato je nažalost, još uvijek potencijal, koji je daleko od toga da je dovoljno iskorišten'' - kazao je Vidić.

Međutim, tvrdi da u posljednjih nekoliko godina ipak postoje značajni pomaci te je da su od Europske unije povukli milijun eura koji će biti iskorišteni za nove sadržaje kako bi dodatno obogatiti ponudu Parka prirode.

''Uvjeren sam da će novi sadržaji privući veći broj turista iz BiH i regije'' - naglasio je.

Direktor Javnog poduzeća Park prirode Hutovo blato Nikola Zovko kazao je da ta turistička destinacija ima brojne domaće i međunarodne reference kao stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta, a posebno ptica i riba.

Zahvalio je članovima Vlade FBiH koji su dolaskom podržali taj park prirode.

''Nastojimo da park učinimo još boljim, održivim za buduće gospodarenje i za posjete. Možemo se pohvaliti međunarodnim projektima koje provodimo, a Vlada FBiH nam u tome svakako daje podršku'' - zaključio je Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close