Neki su već otputovali

Prvomajski praznik prilika za odmor: Gdje ćemo putovati?

Prvomajski praznik idealna je prilika koju će mnogi građani BiH iskoristiti za putovanje.
Gospodarstvo / Turizam | 30. 04. 2022. u 09:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvomajski praznik idealna je prilika koju će mnogi građani BiH iskoristiti za putovanje. Zainteresiranost vlada za Jadran a, kako kažu u turističkim agencijama, Istanbul se uvijek traži.

Ahmed Nakić iz Turističke agencije Relax tours kaže da su već imali nekoliko aranžmana za prvomajski praznik, te da je npr. aranžman za Istanbul prilično brzo popunjen, a putnici su već otputovali.

''Istanbul se uvijek traži, aranžman i za sredinu maja dobro se popunjava. Za Prvi maj imamo specijalne ponude za Jadran, malo povoljnije varijante prije početka ljetne sezone. Cijene su nešto više u odnosu na raniji period, ali posebno za Jadran vlada zainteresiranost, pogotovo za Hrvatsku'', istaknuo je.

Za period nakon prvomajskih praznika najavljuje Gardaland (Italija) i ističe značajnu zainteresiranost i za tu destinaciju.

Po njegovim riječima, raste i zainteresiranost stranih turista za posjetu Bosni i Hercegovini, posebno iz arapskih država. Najavljen je njihov dolazak, u značajnijem broju.

Na pitanje o situaciji u periodu opterećenom pandemijom i drugim okolnostima, Nakić naglašava da je  početkom ove kalendarske godine situacija bila solidna te da poboljšanjem epidemiološke situacije počinje 'jedna ozbiljnija priča'.

Menadžerica prodaje u Agenciji M-97 Merhunisa Subaša Kaljanac kaže da imaju prijavljene putnike za Dubai, dvije grupe za Istanbul, te nešto rezervacija po Jadranu, uglavnom Hrvatska.

''Za Prvomajski praznik imamo najavljen dolazak većih grupa stranih turista u Bosnu i Hercegovinu'', kazala je.

Generalno, ovdašnje stanovništvo dosta je zainteresirano za turistička putovanja. Imaju, kaže, dosta klijenata i rezervacija.

''Samo u ožujku ove godine imali smo 28 grupa na razne destinacije širom Europe, ali i daljih destinacija poput Omana, Uzbekistana, Dubaija. U ožujku smo poslali na putovanje oko tisuću osoba, na razne destinacije. Nekoliko klijenata otkazalo je putovanja, na početku rata u Ukrajini, ostali su sačekali pa se potom i predomislili'', kazala je.

Trenutno primaju rezervacije za ljetnu sezonu, imaju veliko zanimanje klijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close