Večeras

Počinje 'zima' na Bjelašnici

Pušten je u rad sustav za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padalinama osigurala kvalitetna podloga.
Gospodarstvo / Turizam | 30. 11. 2021. u 13:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skijaška sezona 2021/2022. na najvišem ski-centru u BiH - OC Bjelašnica, počinje večeras noćnim skijanjem s početkom u 16.30 sati.

Tradicionalno, poduzeće ZOI'84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi ''Kolijevka''. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sat, a 4. prosinca 2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza.

Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sustav za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padalinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unaprjeđenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog "BX" lifta, koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i biće pušten u funkciju 15. decembra 2021., vještačkom osnježenju kompletne staze „Kolijevka“, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.

''Nova Uprava preuzela je upravljanje JKP ZOI'84 početkom proljeća ove godine te, uprkos brojnim izazovima i ograničenjima, učinili smo sve da unaprijedimo uvjete skijanja i dočekamo naše korisnike sa pozitivnim promjenama'' - kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI'84.

ZOI'84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organiziran revijalni program povodom otvaranja sezone.

''Nova Uprava ZOI'84 prati aktualna događanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u lockdown-u, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unaprjeđenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta''- rekao je Mehić, priopćeno je iz ZOI'84.

Kopirati
Drag cursor here to close