Neum

Pao potpis za Obalno integrirano upravljanje za održivi turizam

Herceg je rekao kako je ''održivi razvitak turizma, uz zaštitu okoliša, jedan od najbitnijih ciljeva sadržanih u multisektorskoj integriranoj Strategiji razvitka HNŽ-a za razdoblje 2021. – 2027. godine
Gospodarstvo / Turizam | 13. 05. 2022. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalnoj završnoj konferenciji MED projekta Prijenos integralnoga upravljanja obalnim područjem za održivi turizam - COASTING PLUS danas su u Neumu Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije potpisali Memorandum o razumijevanju „Obalno integrirano upravljanje za održivi turizam“.

Herceg je potpisao i Sporazum o suradnji s onima koji su sudjelovali u realiziranju projekta: Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Nikolom Zovkom, ravnateljem Parka prirode Hutovo blato, Damirom Mrđenom, ravnateljem Agencije za vodno područje Jadranskoga mora, prof. dr. Marinom Ćorlukom, dekanom Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Draganom Jurkovićem, načelnikom Neuma i Smiljanom Vidićem, gradonačelnikom Čapljine.

Istaknuto je da je uloga COASTING PLUS-a značajna kako u razvitku suradnje s projektnim partnerima iz zemalja Europske unije, tako i u učvršćivanju interne suradnje unutar županije između parkova prirode, znanstvene zajednice, lokalne i županijske vlasti te institucija na drugim razinama.

Herceg je rekao kako je ''održivi razvitak turizma, uz zaštitu okoliša, jedan od najbitnijih ciljeva sadržanih u multisektorskoj integriranoj Strategiji razvitka HNŽ-a za razdoblje 2021. – 2027. godine, kao i nedavno usvojenoj Strategiji ruralnoga razvitka za isto razdoblje''

Inače, u projektu COASTING PLUS, uz HNŽ, sudjeluju partneri iz Španjolske, Hrvatske, Grčke i Italije, a usmjeren je na poticanje koordinacije među ključnim dionicima u svrhu unaprjeđenja razvitka održivoga i odgovornog obalnog turizma i zaštite okoliša na mediteranskom području.

Kopirati
Drag cursor here to close