Više od 70 biciklista

Održana druga po redu ĆIRO biciklijada od Zavale do Trebinja

Unatoč lošim vremenskim prognozama i oblačnom vremenu događaj je okupio više od 70 biciklista iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske i Crne Gore.
Gospodarstvo / Turizam | 03. 04. 2023. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji biciklističkih klubova "Vučji Zub" i "HerzegovinaBike" u nedjelju je realizirana i druga po redu biciklijada koja promovira ĆIRO biciklističku stazu od Mostara do Trebinja i dalje prema Dubrovniku kao dio cikloturističke ponude južnog dijela Bosne i Hercegovine. Unatoč lošim vremenskim prognozama i oblačnom vremenu događaj je okupio više od 70 biciklista iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske i Crne Gore.

"Bilo je zaista nezgodno odlučiti se da li da idemo sa organizacijom ili da prolongiramo za neki drugi put, vrijeme se iz dana u dan mijenjalo, no na kraju smo ostali pri odluci da nastavimo po planiranom programu i to se pokazalo kao dobra odluka. Sretan sam što se danas okupio ipak impozantan broj naših gostiju kojim ćemo moći prezentirati naš kraj i naš prelijepi grad Trebinje", kazao je Aleksandar Spaić, predsjednik BK Vučji Zub.

Foto: PR / Održana druga po redu ĆIRO biciklijada od Zavale do Trebinja

Start biciklijade bio je već tradicionalno u Zavali, sa mogućnošću posjete Spilji Vjetrenica, a točno u 11.00h biciklisti su se zaputili na put prema Trebinju, biciklirajući uz prelijepo Popovo polje, sa posjetama starim ĆIRO stanicama, na kojim su iskusni turistički vodiči iz Trebinja prepričavali povijest Ćiro lokomotive, ovog hercegovačkog kraja i toga koliko je Ćiro bio značajan za ovo područje.

Po izlasku na magistralni put bicikliste je dočekala policijska pratnja koja je ovu biciklističku karavanu sigurno provela do grada Trebinja i Ćiro vlaka gdje ih je dočekala i pozdravila načelnica Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić.

Foto: PR / Održana druga po redu ĆIRO biciklijada od Zavale do Trebinja

"Dobrodošli u naše Trebinje, izuzetno smo sretni što ste bili u mogućnosti da danas biciklirate, dođete u naše Trebinje i budete naši ambasadori. Ćiro biciklistička staza je postala pravi brend i to brend međunarodnog ranga, a Grad Trebinje zajedno sa svojim gradonačelnikom svjestan je značaja jednog ovakvog turističkog proizvoda i mogu kazati da ulažemo velike napore da Ćiru njegujemo i predstavimo što većem broju turista kako bi posjetili Trebinje i boravili ovdje. Sigurna sam da se ekipa ispred BK "Vučji Zub" danas pokazala kao dobar domaćin i predstavila Vam naše Trebinje u najboljem svjetlu, kako bi se svi vratili svojim kućama sa lijepim uspomenama i ponovo nas posjetili".

Foto: PR / Održana druga po redu ĆIRO biciklijada od Zavale do Trebinja

Biciklijada je realizirana uz podršku Grada Trebinja, Općine Ravno, Turističke organizacije Grada Trebinja, Spilje Vjetrenica, Regionalne agencije za razvoj Hercegovine - REDAH, a u cilju promocije južne Hercegovine i uskotračne pruge Ćiro.

Sljedeća ĆIRO biciklijada očekuje nas već u mjesecu svibnju, točnije 14. svibnja 2023. sa početkom mu 11:00 sati kada će biciklisti uživati biciklirajući na Ćiro dionici od Hutova do Ravnog. Bitno je kazati kako ova biciklijada nosi ime "Memorijal Nikša Vuletić" u spomen na našeg velikog prijatelja, turističkog radnika i direktora Spilje Vjetrenca.

Kopirati
Drag cursor here to close