Kazne

Nemojte u Splitu spavati u parku i povraćati javno

Gospodarstvo / Turizam | 19. 05. 2023. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitsko Gradsko veće usvojilo je u četvrtak navečer, nakon sjednice koja je trajala 15 sati, odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj tijekom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimjereni postupci na javnim mjestima.

Prema toj odluci, s 300 eura bit će kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namjene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namjene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, prenosi portal Index.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 eura bude kažnjavano penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prijevoza koja nije unaprijed dogovorena.

Kaznom od 150 eura bit će kažnjavano povraćanje na površinama javne namjene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 sati i od 22 sata do 7 sati, radi sprječavanja buke.

Kopirati
Drag cursor here to close