Istražite netaknutu prirodu i sva bogatstva planinskih vijenaca

Pogledajte film 'Katunski putevi Crne Gore i BiH'

Biciklizam, planinarenje, safari, kanu ture i rafting su samo neke od aktivnosti i bogate ponude bh. sela.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 01. 2023. u 12:55 Bljesak.info
Katunski putevi Crne Gore i BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katunska naselja postaju sve atraktivnije turističke destinacije za domaće i strane turiste koji žele doživjeti čari netaknute prirode, okusiti brižljivo pripremanu i zdravu organsku hranu, te pobjeći od brzine svakodnevice.

Krajem listopada prošle godine predstavljen je projekt "Katunski putevi BiH", a projekt "Najljepša sela Bosne i Hercegovine" realiziraju Udruženje za razvoj ruralnog turizma u BiH Alterural i USAID Projekt razvoja održivog turizma u BiH.

"Projekt koji je idealan za novi početak zaboravljenih kulturoloških blaga, ruralnih sredina, jedinstvenih prirodnih ljepota sela BiH. BiH je na turističkoj mapi prepoznata kao zemlja koja ima izuzetne potencijale za seoski turizam. Odabrana sela će imati veću prepoznatljivost i biti priznata kao kvalitetne turističke destinacije kako na domaćem tako i na internacionalnom tržištu zbog uključenja u međunarodnu mrežu.

Putujući Bosnom i Hercegovinom otkrivamo zaboravljene recepte, tradicionalna jela spravljena od namirnica iz lokalnog, organskog uzgoja.

Ruralni turizam i BH sela savršeno odgovaraju trendu putnika koji traže autentična, jedinstvena iskustva, lokalni stil života i avanturu.

Biciklizam, planinarenje, safari, kanu ture i rafting su samo neke od aktivnosti i bogate ponude bh. sela", kazala je program menadžerica Aida Džamalija - Duran.

Kroz projekt podržan od Europske Unije kroz IPA fondove i program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije, Općinu Fojnica i Poljoprivredni fakultet u Sarajevu realizirala projekt revitalizacije tradicionalnih vrijednosti i razvoja novih turističkih ponuda koje bi u Europi trebale biti vrlo tražene i cijenjene.

Realizaciju projekta okom kamere zabilježila je ekipa Studio23.

Kopirati
Drag cursor here to close