Herceg u gostima

HNŽ će s Hrvatskom rebrendirati Hercegovinu

''Vizija se zasniva na organiziranju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkoga odredišta'', naveo je Herceg.
Gospodarstvo / Turizam | 24. 01. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg boravio je danas u službenom posjetu kod ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Nikoline Brnjac.

Kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, razgovarali su ''o mogućnostima realizacije konkretnih projekata, kroz institucionalno jačanje suradnje''.

Naglašeno je, navela je Vlada HNŽ-a u priopćenju za javnost, kako postoji ''iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenoga turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širemu hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNŽ-u''.

''Bogato iskustvo Republike Hrvatske od iznimne nam je važnosti i osobito je primjenjivo u unaprjeđenju djelovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama… U tom kontekstu želim naglasiti kako ćemo našu suradnju u turizmu na osobit način konkretizirati u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru gdje ćemo zajednički nastupiti. Također, što držim osobito bitnim i u čemu se HNŽ-a već pozicionirala kao pouzdan partner, od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija projekata prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima, u čemu se otvaraju nebrojene mogućnosti, s preduvjetima poput transfera znanja, razmjene stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu je ministrica Brnjac najavila nesebičnu potporu'', komentirao je Herceg, pozvavši hrvatsku ministricu u uzvratni posjet.

''Vizija se zasniva na organiziranju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkoga odredišta, razvijanje cjelogodišnjega aktivnog turizma u svim suvremenim turističkim granama i smjerovima, razvijanju postojećih i osmišljavanju novih turističkih staza, također i potpori stalnoj nadgradnji izobrazbe svih pojedinaca u turističkomu sektoru'', dodao je Herceg.

Ministrica Brnjac je najavila ''snažan angažman u pomoći ovomu prostoru u razvitku i snažnijemu globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala''.

''I sama je iskazala želju i spremnost za snaženjem prekogranične suradnje i, u tomu smislu, iskorištenje financijskih mogućnosti koje Europska unija nudi'', navela je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close