135 zemalja o turizmu

Košarac u Madridu: Turizam je jedan od pokretača ekonomije u BiH

Ovogodišnjoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije prisustvuju predstavnici 135 zemalja, a u fokusu su inovacije, edukacija i ruralni razvoj, te potreba za hitnom transformacijom turizma, kao i uloga ovog sektora u inkluzivnom
Gospodarstvo / Turizam | 01. 12. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac sudjeluje od 30. studenog do 3. prosinca na sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije u Madridu.

U izaslanstvom s ministrom Košarcem na tom najvažnijem globalnom skupu visokih turističkih dužnosnika i visokih predstavnika privatnog sektora su ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i izvršni direktor Turističke organizacije Republike Srpske Marko Radić.

Ovogodišnjoj sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije prisustvuju predstavnici 135 zemalja, a u fokusu su inovacije, edukacija i ruralni razvoj, te potreba za hitnom transformacijom turizma, kao i uloga ovog sektora u inkluzivnom rastu.

Ministar Košarac ukazao je na važnost sudjelovanja na sjednici Glavne skupštine, budući da je BiH punopravna članica Svjetske turističke organizacije.

''Ovakvi forumi dobra su prilika za razmjenu iskustava i razgovore o izazovima u oblasti turizma na globalnoj razini'', istaknuo je ministar Košarac.

On je naveo da je turizam posljednjih godina jedan od pokretača ekonomije u BiH, te da je neophodno uložiti napore u dodatni razvoj i napredak ove gospodarske grane.

Košarac je dodao da su gradovi Trebinje, Banja Luka, Sarajevo i Mostar prepoznatljive turističke destinacije koje svaki turista treba da posjeti, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close