Vlada HNŽ

Herceg: Ne smijemo ugasiti nadu u spas turizma

''Ne smijemo pogrešnim potezima ugasiti nadu u spas i oporavak ovog sektora koji je strateška gospodarska grana osobito u HNŽ i za koju je izravno vezana egzistencija tisuća obitelji'', zaključio je Herceg.
Gospodarstvo / Turizam | 02. 06. 2021. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekujem kako će članovi Vijeća ministara BiH ipak ostaviti politiku sa strane i žurno donijeti odluku kojom će se omogućiti jednostavniji prelazak državne granice i time podržati sektor turizma BiH. Svi moramo biti svjesni kako je turizam, pretrpjevši snažne posljedice pandemije, danas na koljenima. Ne smijemo pogrešnim potezima ugasiti nadu u spas i oporavak ovog sektora koji je strateška gospodarska grana osobito u HNŽ i za koju je izravno vezana egzistencija tisuća obitelji'', rekao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i zastupnik u županijskoj skupštini u vezi s posljednjom sjednicom Vijeća ministara BiH na kojoj je odbijena Odluka pojednostavljenja ulaska u BiH.

Rekavši kako je iznimno loše što za turistički sektor i turističke radnike u BiH Vijeće ministara BiH nije podržalo Odluku za lakši ulazak u zemlju priznavanjem antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili potvrde da je osoba preboljela Covid.

''Svjestan sam u kakvoj se poziciji naši gospodarstvenici nalaze. Vremensko razdoblje pandemije Covid-19 zaustavilo je brojne aktivnosti vezane za turizam što iziskuje što veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim razinama'', rekao je i dodao kako je Vlada HNŽ-a ''uplatila je više od 10 milijuna KM za potporu gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i potpori ekonomiji na području HNŽ '.

''Najveći iznos tih sredstava usmjeren je upravo na turističku djelatnost odnosno turizam koji je strateška grana gospodarstva u HNŽ'', rekao je Herceg i dodao kako je svim turističkim djelatnicima i svim djelatnostima koje su povezane s turizmom dao punu potporu.

Kopirati
Drag cursor here to close