VIDEO | Spektakularan kanjon

Crnogorska cesta koja nije za plašljive i nesigurne vozače

Nije riječ o velikoj rijeci, ali je njen put i krajolik kojim prolazi dovoljno lijep da postane jedna od najljepših razglednica Crne Gore i Podgorice kojom prolazi.
Gospodarstvo / Turizam | 11. 07. 2022. u 08:13 Bljesak.info
Kanjon Morace

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Morača u Crnoj Gori izvire na sjeveru zemlje, podno planine Rzača, da bi se nakon puta od 113 kilometara ulila u Skadarsko jezero.

Nije riječ o velikoj rijeci, ali je njen put i krajolik kojim prolazi dovoljno lijep da postane jedna od najljepših razglednica Crne Gore i Podgorice kojom prolazi, prenosi Punkufer

Postoji i jedan dio koji je naročito opasan. To je kanjon rijeke Morače – spektakularan, ali i zastrašujuć, dubok 1000 metara. Štoviše, smatra se jednim od najopasnijih puteva u Europi. Zbog brojnih litica, oštrih zavoja i tunela, ova cesta se ne preporučuje vozačima početnicima ili onima koji su imalo nesigurni.

Nažalost, ovdje su se već dogodile brojne prometne nesreće – neki će reći da je za to kriv neoprez vozača, no drugi će nadodati kako put sam po sebi doista nije lak. Na društvenim mrežama snimke ceste u kanjonu Morača izazivaju razne komentare: Cesta smrti, horor, kad će više izgraditi taj autoput, izbjegavati za vrijeme kiše…

S druge strane, oni koji se odvaže proći ovom cestom mogli bi doživjeti neke od najljepših prizora: stijene, slapove, rijeku, zelenilo okolnih brda… A na obalama kanjona nalazi se i stari manastir Morača iz 13. stoljeća, jedan od najljepših znamenitosti Crne Gore.

Foto: Shutterstock / Crnogorska cesta koja nije za plašljive i nesigurne vozače
Kopirati
Drag cursor here to close