Odmor iz snova

Rajske plaže, fina hrana

Ako želite "instagramični" odmor i mnoštvo lijepih fotografija s prepoznatljivim plavo-bijelim kulisama, Santorini je otok za vas.
Gospodarstvo / Turizam | 05. 07. 2022. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što bi trebalo biti odmor iz snova postaje živa muka dok pokušavaju pronaći najbolju destinaciju, strahujući kako će pritom možda propustiti nešto bolje. Stoga, evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u odabiru.

Santorini

Ako želite "instagramični" odmor i mnoštvo lijepih fotografija s prepoznatljivim plavo-bijelim kulisama, Santorini je otok za vas.

Živahan, pun hotelčića i restorana, Santorini će biti dobar odabir za one koji vole ljetni šušur i gužve, a ponuda apartmana i smještaja je takva da ćete lako pronaći svoje savršeno grčko gnijezdo s pogledom na more i mnoštvo plavih krovova pod suncem, prenosi Punkufer

S druge strane, ako tražite mir i prirodu, te želite izbjeći velike gužve na plažama i u gradu, radije potražite nešto drugo.

Kreta

Ako želite najbolje od grčke kuhinje pođite na Kretu, savjetovat će vam Grci. Kreta je poznata po svojim delicijama koje se rade od domaćih proizvoda i ova tradicija se nije mijenjala od antike: maslinovo ulje, bilje, riba, morska hrana, janjetina…

Kroz povijest su u gastro ponudi trag ostavili i Mlečani i Turci, a kretska prehrana smatra se jednom od najzdravijih na svijetu.

Mykonos

Mykonos još i zovu „otokom tuluma“. Njegova energija i vibracije privlače ogromnu publiku, a naročito mlade željne partijanja i zabave do ranih jutarnjih sati. Ako ste jedni od tih boema i građana svijeta, noćni klubovi i barovi na plažama Mykonosa dobar su izbor za vas. Tulum ovdje ne prestaje, bilo da je riječ o ludim noćima od kojih nema spavanja ili laganih opuštenih ritmova na plaži kroz cijeli dan.

Krf

Najsjeverniji grčki otok nalazi se nadomak Albanije, a općenito se smatra jednom od najbogatijih regija Grčke. Zbog bujne vegetacije kakvom se drugi dijelovi Grčke ne mogu baš okititi, prozvan je i Zelenim otokom. Mnoštvo povijesnog sadržaja, maslinika i zaljeva sa predivnim pogledima, prekrasne plaže i slavni Canal d'Amour, savršeni su za zaljubljene parove i sve koji traže malo romantike u životu.

Paros

Paros je prilično dobra kombinacija svega. Poznat je po dobroj hrani i lijepim plažama, u njemu će jednako uživati i zaljubljeni parovi, i obitelji, i grupe prijatelja. Pruža lijepe prizore i mjesta za razgledavanje, iako se sam po sebi ne smatra toliko unikatnim kao neki od njegove konkurencije.

Milos

Tek odnedavno nešto popularniji, Milos se istaknuo kraj poznatije braće po svojim rajskim plažama, slikovitim gradovima, hrani i prilično opuštenoj atmosferi. Dovoljno je velik da imate sadržaja, a dovoljno malen da ga je lako dobro upoznati.

Milos će biti dobar odabir za one koji žele opušteniji i mirniji odmor orijentiran na prirodu, manja mjesta i ukusnu hranu.

Zakintos

Zakintos prepoznajemo po slavnoj plaži među visokim stijenama koju krasi nasukani stari brod. I upravo to je ono zbog čega svi hrle na predivni Zakintos: nevjerojatne pješčane plaže, tirkizno more, spektakularni pogledi s visokih litica…

Ali i neizostavna dobra hrana te mnoštvo zabavnih aktivnosti koje se nude diljem otoka. Pa, ako želite more "na steroidima", krenite na Zakintos ali budite svjesni – niste jedini koji će htjeti uživati u njemu, tako da se pripremite i na mnogobrojno društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close