Anđelko Maslać

Potencijal za napredak - Formirat će se turistička zajednica u Neumu

Jurković je čestitao Maslaću i zaželio uspjeh u radu te izrazio nadu da će kvalitetno surađivati u idućem razdoblju.
Gospodarstvo / Turizam | 27. 02. 2024. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Neum.ba / Jurković i Maslać

U posjeti Općini Neum boravio je v.d. ravnatelj Turističkog ureda Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Anđelko Maslać, koji se sastao s načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem.

Bila je ovo prva Maslaćeva službena posjeta nakon preuzimanja dužnosti.

Jurković je čestitao Maslaću i zaželio uspjeh u radu te izrazio nadu da će kvalitetno surađivati u idućem razdoblju.

Funkcioniranje TZ

Na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju turističke zajednice te o planovima i programima koji se žele realizirati kroz iduće razdoblje.

''Općina Neum ima potencijal za unaprijeđenije i razvoj turizma, te se nadamo da ćemo kroz općinsku TZ, nastaviti s pozicioniranjem i brendiranjem Neuma na turističkoj karti. Turizam je naša primarna gospodarska grana, koja je kao takva prezentirana kroz strategiju razvoja općine Neum 2023-2030. godine'', naglasio je načelnik Jurković.

Maslać je kazao kako je Neum prvi njegov službeni posjet od preuzimanja funkcije. Naglasio je velike potencijale i mogućnosti kao i prostor za suradnju koji će se intenzivirati formiranjem TZ u Neumu.

Prezentiran program

Prezentirao je i program i viziju budućeg djelovanja, a istaknuo je kako program i plan rada sustavno obuhvaća sve segmente razvoja turizma u općinama i gradovima naše županije.

''Prilika je nebrojeno i odnose se na prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine, te se moraju kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima'', kazao je.

Istaknuo je zadovoljstvo što se o turizmu govori kao o dimenziji koja je pokretač i polako izrasta u jednu od okosnica razvoja cijele županije.

Zahvalio se na susretu i istaknuo kako će se buduća suradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo s jednakom ciljem, tj. snažnim prezentiranjem bogatstva koje Hercegovina i Neum mogu pružiti domaćim i stranim turistima, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close