Samit koji pokreće globalna ekonomija

Regionalni odgovor na globalne izazove: InterConnect

Samit koji se održava u Beogradu 28. i 29. rujna, pruža ekskluzivni sadržaj kao i razmjenu na ekskluzivnom nivou. InterConnect ima za cilj da izgradi novu mrežu za region Zapadnog Balkana, istražujući inovativna i originalna poslovna rješenja.
Gospodarstvo / Promo | 21. 09. 2022. u 10:45 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vodite posao u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana- WB6, InterConnect je samit koji pokreće globalna ekonomija, a ne politika i događaj koji ne smijete propustiti. Pripremite svoje promotivne materijale i uzorke, obucite svoje najbolje odijelo i krenite put Beograda 28. i 29. rujna.

Živimo u vremenu neizvjesnosti. Globalna kriza je već tu, jedino što još uvijek ne možemo da procijenimo njene razmjere i posljedice koje će tek ostaviti na globalnu ekonomiju i svakodnevni život ljudi.

U ovakvim trenucima inicijativa Privredne komore Srbije, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF VB6), a u suradnji sa partnerima iz Njemačke organizira aktivnosti koje bi mogle da amortizira šok. U okviru prvog izdanja InterConnect-a više od 20 top menadžera vodećih međunarodnih kompanija vrijednih više milijardi dolara dolazi na Zapadni Balkan kako bi se povezali sa predstavnicima izvršnog nivoa lokalnih kompanija spremnih da na licu mjesta sklapaju poslove.

Samit koji se održava u Beogradu 28. i 29. rujna, pruža ekskluzivni sadržaj kao i razmjenu na ekskluzivnom nivou. InterConnect ima za cilj da izgradi novu mrežu za region Zapadnog Balkana, istražujući inovativna i originalna poslovna rješenja. To je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu, uz uštedu vremena i novca, uspostave neprocjenjivi poslovni kontakti, u pravom trenutku kako bi se prevazišle negativne posljedice globalne krize.

Najveći svjetski proizvođači u automobilskoj industriji, kompanije INEOS Automotive i Thyssenkrupp Automotive, čija se vrijednost procjenjuje na 5 milijardi dolara, predstaviti će svoje potrebe na InterConnect-u. Pored toga, govoriti će se o tome kako postati proizvođač automobila, počevši bukvalno od nule.

Direktor L’Oreal-a za tržište u Europi govoriti će o digitalnoj transformaciji. CEE direktor kompanije Teradata prezentirati će način na koji podaci mijenjaju oblike poslovanja. Među sudionicima je i menadžment Celonisa, najperspektivnijeg njemačkog startapa čija se vrijednost procjenjuje na 13 milijardi eura i koji vjerovano predstavlja najbolju kompaniju na svijetu u pogledu usavršavanja poslovnih procesa pomoću rudarenja podataka (DataMining).

Više od 200 vlasnika i direktora kompanija iz regiona Zapadnog Balkana imati će priliku da se putem B2B platforme povežu sa partnerima tokom dva dana samita u Beogradu. InterConnect nudi direktnu priliku za pregovore o novim poslovima ili razmjenu iskustava sa vodećim svjetskim stručnjacima o najnovijim trendovima i diskusiju o izazovima i rješenjima u oblasti ekonomije, globalne trgovine i industrije.

Neki od internacionalnih gostiju već sada gledaju na region Zapadnog Balkana kao atraktivnu investicionu destinaciju. Drugi dolaze sa neskrivenim uzbuđenjem zbog prilike da se povežu, pronalaženjem izvora, partnerstvo ili novi otisak.. Svakako, svi oni dijele istu aspiraciju sa 200 menadžera iz regiona Zapadnog Balkana.

Glavni fokus prvog izdanja InterConnect samita je digitalna poslovna transformacija, internacionalizacija i upravljanje lancem snabdijevanja. Organizatori najavljuju da je ovo tek prvi samit a da će, u cilju održavanja dinamike poslovnih sastanaka na visokom nivou InterConnect u budućnosti imati proljetno i jesenje izdanje.

Za učešće na InterConnect samitu, možete se registrirati na linku u nastavku:

https://interconnect.pks.rs/registration

Kopirati
Drag cursor here to close