Lilium Digital Day 2024

Lilium organizira konferenciju o digitalnom marketingu u Međugorju

Druga konferencija o digitalnom marketingu Lilium Digital Day 2024 bit će održana u četvrtak 23. maja u Herceg Etno Selu u Međugorju.
Gospodarstvo / Promo | 13. 05. 2024. u 08:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Događaj, koji je na svojoj prvoj konferenciji okupio sudionike iz više od 150 kompanija, organizira marketing agencija Lilium.

Centralne teme ovogodišnjeg događaja su najnoviji trendovi u digitalnom marketingu kao i korištenje umjetne inteligencije u kreiranju sadržaja na internetu. Bit će to prilika da se okupe stručnjaci iz cijele Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz uspješnih kompanija.

Na ovogodišnjoj konferenciji će biti deset govornika, koji će s sudionicima podijeliti svoja iskustva iz oblasti: TikTok, AI ili umjetna inteligencija, Google Ads, Linkedin, SEO optimizacija i Brending. Govorit će o preporukama kada je u pitanju kreiranje kampanja, te otkriti male tajne koje pomažu u pretvaranju ideja u konverziju.

Jedan od panela bit će posvećen E-commercu i Online Paymentu, s obzirom na činjenicu da je internet trgovina postala sadašnjost i bilježi značajan rast u našoj zemlji.

Gosti ovog panela će biti predstavnici uspješnih kompanija kao što su Ema Avdić, generalna direktorica kompanija Fashion Team i Modna kuća Elegans, koji su vlasnici franšize za brendove US Polo i Cacharel, te distributeri za Calvin Klein i Tommy Hilfiger.

Također će govoriti Neira Kurtović predstavnica brenda Gloria, te Asmir Numanović, direktor prodaje u kompaniji Alma Ras.

Svi oni su među najuspješnijim kompanijama u svojim oblastima, te će podijeliti dugogodišnja iskustva u online trgovini.

Cilj ovog panela je pokazati koliko je važna prilagodba ovom segmentu trgovine koje kupcima daje ogromne mogućnosti, a trgovcima pomaže da postanu još konkurentniji na tržištu koje se mijenja brže nego ikada prije.

Pored stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga kompanije Lilium, gosti predavači su i SEO ekspert Deni Sarvan, TikTok ekspert Marko Šimić i Jasmin Alić, koji važi za broj jedan LinkedIn kreatora u svijetu.

TikTok je danas najbrže rastuća mreža, a rijetki su oni koji koriste njen puni potencijal. Marko će nam pokazati kako je za svog klijenta generirao 50.000 eura prometa za samo pet dana uz pomoć TikToka i Instagram reelsa.
Bez SEO optimizacije danas je gotovo nemoguće zamisliti uspješnu online prodaju.

Sarvan će prisutnima otkriti vještine koje iz optimizacije izvlače maksimum. S druge strane, LinkedIn je mreža koja okuplja business zajednicu, a Jasmin Alić će govoriti o tome kako na pravi način kreirati sadržaj i postići svoje ciljeve.

Organizatori očekuju da će Lilium Digital Day 2024 i ove godine okupiti veliki broj sudionika i pružiti im priliku za povezivanje, razmjenu ideja i uspostavljanje suradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close