#ZagrebLights #FestivalSvjetlaZagreb

Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla Zagreb stvoren je da postane nova tradicija i prvi vjesnik proljeća u Zagrebu.
Gospodarstvo / Promo | 02. 03. 2022. u 11:35 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proljeće i svjetlost oduvijek su bili dva međusobno isprepletena pojma.

Proljeće je poput blagog, nježnog buđenja iz zimskog sna: dani su duži, svjetlost pada na gradove i šume, rijeke i planine. Ona vraća život na ulice, u parkove, u srca svih nas. Sve oko nas ispunjeno je nekom novom energijom koja dopire do nas putem svjetlosti.

Foto: Dubravko Miloslavić / A Magical Playground Dubravkin Put

U Zagrebu proljeće dočekujemo na jedan uistinu poseban način. Udružili smo maštu, kreativnost i inovacije, umjetnost i tehnologiju u Festival svjetla!

Zagreb je grad koji voli živjeti vani, grad u kojem će stanovnici izaći na ulice, sjesti na terase i uživati u pogledu na to blago sunce koje miluje njihov grad. Stoga ne čudi što će čitav festival posvetiti upravo dolasku svjetlosti, iste one koja će stanovnike ponovno pozvati u njihove dnevne boravke na otvorenom.

A ove će godine ovi dnevni boravci biti uistinu posebni.

Foto: Marko Mihaljević / Twisted Tuškanac

Ulice, trgovi, parkovi i znamenitosti postaju umjetničko platno za čarobne svjetlosne instalacije, kroz koje će nam umjetnici prikazati svoje vizije svima poznatih lokacija.

I baš kao što nas proljeće poziva na zajedništvo, tako nas i ova svjetlost okuplja i poziva da zajedno uživamo u spektaklu, a opet nam u srca unosi blagostanje i mir.

Pet dana, mnoštvo lokacija, jedan grad.

Foto: Marko Mihaljević / An Upper Town Vineyard Art Park
Foto: Julien Duval / Awakening Jesuit Square

Svjetlost će ove godine obasjati brojne zgrade diljem Gornjeg i Donjeg grada, preobraziti staru gradsku jezgru na moderan i neobičan način te pozvati i ostale izvedbene umjetnosti da se priključi ovoj oazi mira i vedrine.

Moderna tehnologija i likovna umjetnost će se spojiti s nastupima glazbenika, performera i plesača u jedan jedinstven događaj za sve generacije. Ono što sunce radi danju, svjetlom probuđen grad činit će u večernjim satima - dočekati još jedno proljeće i pozvati ga da ispuni srca svojih stanovnika, kako bismo svi zajedno zakoračili u bolju, svjetliju budućnost.

Foto: PR / Festival svjetla Zagreb
Kopirati
Drag cursor here to close