Odgođena sjednica, odgođeno rješenje

Što je sa štrajkom zdravstvenih radnika?

Kolektivni ugovor zdravstvenih radnika ipak neće biti potpisan ovaj tjedan.
Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2021. u 10:40 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerojatno ćemo opet prosvjedovati nakon 1. svibnja, ukoliko se ništa ne dogodi u međuvremenu'', rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u HNK.

Podsjetimo, nakon posljednje prosvjedne šetnje sindikati su dobili obećanja iz Vlade da će stići novi prijedlog, a Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik, te da su korak do konačnog dogovora, a očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora.

Početkom tjedna uklonjeni su i šatori pored Vlade HNŽ-a u kojima su prosvjedovali zdravstveni radnici, od 24 siječnja kada su postavljeni. Sindikalisti su tada rekli da zbog pogoršane epidemiološke situacije ne borave u njima neko vrijeme te da su iz tog razloga sklonjeni.

Vuković nam je rekao kako su očekivali da se novi prijedlog Vlade usklađen s njihovim zahtjevima nađe kao jedna od točki na jučerašnjoj sjednici Vlade, kako im je obećano od premijera. No sjednica je podsjetimo, odgođena na zahtjev ministara iz reda SDA, zbog, kako su naveli, dodatnih konzultacija.

''Očekivali smo da budemo jedna od točki na dnevnom redu Vlade, koja je odgođena za sedam dana. Kada i ako Vlada prihvati taj prijedlog, on bi trebao biti poslan sindikatima koji će ga na svojim organima usvojiti i tada se može ići ka izradi i potpisivanju teksta kolektivnog ugovora'', kaže Vuković, dodajući da očekuju potpisivanje ugovora ali su i dalje oprezni.

Iz Vlade HNŽ-a za Bljesak.info su potvrdili kako je pitanje zdravstvenih radnika jučer trebalo biti na dnevnom redu.

Oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca 2020. godine nalazi se u generalnom štrajku.

Kopirati
Drag cursor here to close