Bolje nego u državnoj službi

Zaposlenici Microsofta moći će na neograničen godišnji

Microsoft u SAD-u uvodi novi model uzimanja godišnjih odmora, pa će tamošnji zaposlenici moći uzeti slobodne dane kada god će oni to htjeti.
Gospodarstvo / Posao | 13. 01. 2023. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft svojim zaposlenicima u SAD-u daje ''neograničen'' godišnji, odnosno kako ga glavna direktorica za ljudske resurse, Kathleen Hogan, naziva – Diskrecijsko slobodno vrijeme (Discretionary Time Off).

''Kako, kada i gdje obavljamo svoj posao, dramatično se promijenilo. Dok smo se transformirali, modernizacija naše politike godišnjeg odmora na fleksibilniji model bila je prirodni sljedeći korak'', rekla je Hogan u internom dopisu kojeg se ''dočepao'' portal The Verge.

Naime, u teoriji, ova odluka će omogućiti zaposlenicima Microsofta da nemaju ograničenja kad je riječ o uzimanju godišnjeg odmora.

Sve dok izvršavaju svoje radne obaveze mogu uzimati slobodne dane koliko im je god to potrebno, prenosi Bug.

Novi model uzimanja godišnjeg odmora stupa na snagu već 16. siječnja, a Microsoft uz njega još nudi slobodne dane za 10 korporativnih praznika, bolovanje, odmor za mentalno zdravlje i još mnogo toga.

Zaposlenici koji imaju neiskorišteni godišnji odmor, dobit će jednokratnu isplatu u travnju.

Što se tiče radnika koji rade na satnicu, oni, zbog različitih saveznih i državnih zakona, neće moći ići na godišnji koliko god će to oni htjeti, kao ni zaposlenici izvan SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close