''Dosta je ćutanja i trpljenja''

Vlasnici malih biznisa izlaze na prosvjede

Dosta je ćutanja i trpljenja! Vrijeme je za Prvu Fazu Protesta za koju ne morate nigdje ići, ništa prijavljivati, poručili su.
Gospodarstvo / Posao | 19. 05. 2020. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa "Glas malih biznisa" koju predvodi Ejub Kučuk pozvali su sve vlasnike malih obrta da, u četvrtak 21. svibnja u vremenu od 12 do 13 sati, zajedno sa svojim zaposlenicima izađu pred radnje i iskažu nezadovoljstvo zbog situacije u kojoj se nalaze nakon pandemije koronavirusom.

Dosta je ćutanja i trpljenja! Vrijeme je za Prvu Fazu Protesta za koju ne morate nigdje ići, ništa prijavljivati, poručili su.

Pozvali su sve da prilikom prosvjeda budu odgovorni i savjesni te drže socijalnu distancu, nose rukavice i maske i paze da nikad nema više od 20 osoba ispred radnje. 

 ''Zatvorimo vrata radnji, obucimo uniforme, jakne ili majice naših firmi, stanimo zajedno sa svim svojim zaposlenicima ispred svake radnje, obrta ili firme i fotografirajte ili snimite video mobitelom i pošaljite sa imenom firme i brojem zaposlenih na #GlasMalihBiznisa ili postavite na svoj FB page i tagujte #GlasMalihBiznisa. Zaposlenici firmi i radnji koje se nalaze u tržnim centrima, neka u radnoj garderobi izađu ispred trgovačkog centra i tako pokažu koliko zaposlenika nema pravo da zaradi koru kruha, a vlasti traže sve doprinose'', stoji na njihovoj stranici.

Kako su naveli, traže hitnu isplatu subvenciju doprinosa, hitnu isplatu ožujskih i travanjskih minimalnih plaća za firme koje su obuhvaćene kantonalnim subvencijama, obustavu inspekcijskih nadzora i kažnjavanje firmi dva mjeseca od otvaranja tržišta te smanjenje PDV na ugostiteljske i turističke usluge kao u Njemačkoj.

Također traže oslobađanje od plaćanja svih kantonalnih i općinskih taksi i parafiskalnih nameta , smjenu Fadila Novalića, Jelke Miličević i svih osoba koja su uključena u nabavku respiratora kao i obustavu kupovine vodenih topova i ostale opreme koja se koristi za sprečavanje prosvjeda i represiju nad građanima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close