Pregovori

Vlada HNŽ i Sindikat: Štrajk će ovisiti o ishodu sastanka

''Šta će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja''
Gospodarstvo / Posao | 25. 10. 2021. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici sindikata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u utorak su pozvani na pregovore s predstavnicima županijske Vlade, a od ishoda tog sastanka ovisit će i održavanje najavljenog štrajka upozorenja.

''Dobili smo poziv od Vlade HNŽ za pregovore koji će biti održani sutra. Šta će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja, a ako ne postignemo dogovor, u četvrtak od 10 do 11 sati stupit ćemo u jednosatni štrajk upozorenja'', kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Kako je dodao, sindikati traže povećanje plaća u skladu s rastom troškova života i rastom cijena, isplatu dugovanja po pravomoćnim sudskim odlukama, te raspisivanje konkursa na neodređeno vrijeme za ljude koji rade po deset i više godina.

Po njegovim riječima, u pregovore su uključeni sindikati osnovnih i srednjih škola u kojima se nastava izvodi na bosanskom i hrvatskom jeziku u HNŽ, Sindikat policije HNKŽ i Sindikat državnih službenika i namještenika i sudske vlasti HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close