Izlazak na ulice

Sindikati najavljuju radikalne mjere

''Ukoliko se predstavnici vlasti ponovno ogluše na naše zahtjeve, prvo ćemo krenuti sa štrajkom upozorenja''.
Gospodarstvo / Posao | 22. 10. 2021. u 13:07 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vlade HNŽ nakon brojnih upita, ponovno su se oglušili na zahtjeve predstavnika sindikata proračunskih korisnika HNŽ koji su prikupili dovoljan broj potpisa, te najavili štrajk upozorenja, koji bi se trebao održati u četvrtak, 28. 10.

''U ponedjeljak ćemo pokušati doći do dogovora sa predstavnicima vlasti. Nama je još uvijek najbitniji kolektivni ugovor kojeg jedino mi nismo potpisali. Ukoliko se predstavnici vlasti ponovno ogluše na naše zahtjeve, prvo ćemo krenuti sa štrajkom upozorenja'', izjavio je za Bljesak.info Slavko Lauš, predstavnik sindikata osnovnih škola HNŽ.

Iz predstavništva sindikata MUP-a HNŽ, također su potvrdili kako svi sindikati stupaju u štrajk ukoliko ne dođe do dogovora sa predstavnicima Vlade HNŽ.

''MUP HNŽ također stupa u štrajk upozorenja ukoliko se što prije ne nađe rješenje. Policija ima pravo stupiti u štrajk, te će ispuniti sve zakonske norme kako bi se pridružili ostalim sindikalistima. U kontaktu smo sa ostalim predstavnicima sindikata, te ćemo u skladu s njima poduzimati potrebne korake kako bi došli do dogovora.'', istaknuo je Nail Balić, predstavnik sindikata MUP-a HNŽ.

Lauš kaže da ukoliko se i nakon štrajka ne ispune njihovi zahtjevi, poduzeti će ''najradikalnije mjere koje su zakonom dopuštene''.

Kopirati
Drag cursor here to close