Poruka borcima i radnicima

Udruga poslodavaca: Blokirajte institucije, a ne prometnice

UPFBiH apelira na nezadovoljne borce i radnike da blokiraju institucije koje su uzrok njihovih problema, a ne prometnice
Gospodarstvo / Posao | 28. 02. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine poziva nezadovoljne borce i radnike da probleme i opravdane zahtjeve koje imaju, rješavaju sa i u institucijama sustava koje su im uzrokovale probleme zbog kojih je njihov status neriješen.  

''Iz Udruge poslodavaca FBiH pozivamo obespravljene borce i radnike da svoje opravdane prosvjede organiziraju na način da blokiraju rad institucija koje su im onemogućile ostvarivanje njihovih zakonima zagarantiranih prava.  Udruga poslodavaca FBiH apelira na nezadovoljne borce da ne blokiraju prometnice, jer na taj način otežavaju neometano odvijanje radnih procesa u kompanijama u kojima su zaposleni članovi njihovih obitelji, prijatelji i kolege, čija prava poštivaju njihovi poslodavci'', navedeno je u priopćenju Udruge poslodavaca.

Pozivajući na radničku i kolegijalnu solidarnost, Udruga poslodavaca FBiH ukazuje na štete koje zbog blokada prometnica trpe uposlenici kompanija, a koje će se u konačnici mogu odraziti na ispunjavanje preuzetih obveza prema klijentima i dobavljačima, što opet ima direktan utjecaj na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Udruženje poslodavaca FBiH u cijelosti podržava opravdane zahtjeve obespravljenih boraca i radnika i podržava konačno rješavanje njihovog statusa, ali naglašavaju da blokada prometnica neće doprinijeti rješavanju tih problema.

''Naprotiv, blokadom saprometnica najčešće se ometa rad i nanosi velika šteta kompanijama koje uredno izmiruju svoje obveze prema uposlenicima i državi, proračunima iz kojih se jedino mogu osigurati sredstva za izmirenje obveza prema nezadovoljnim borcima i radnicima. '', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close