Kontrola

U HNŽ-a otkriveno 49 radnika na crno

Iz Porezne uprave Federacije BiH obavijestili su porezne obveznike da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora koje su započete na navedenom području nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda.
Gospodarstvo / Posao | 18. 07. 2022. u 15:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH za vrijeme vikenda izvršila je 124 inspekcijske kontrole, tzv. akcije na području Neuma, Stoca, Mostara i Jablanice, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost hotelijerstva, izdavanja soba i apartmana, trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i ostale uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je u ponedjeljak iz Porezne uprave Federacije BiH.

Ističe se kako su u ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili 49 neprijavljenih radnika, 35 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 20 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno je 10 objekata i podneseno je 69 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 126.800 maraka.

Iz Porezne uprave Federacije BiH obavijestili su porezne obveznike da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora koje su započete na navedenom području nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda.

Također su pozvali porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Na kraju su zahvalili svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obveze, pozvavši sve da svoje obveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

To je najbolji i najsigurniji način poslovanja, naglasili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close