Nikšić

Sve je spremno za treće izdanje Cross Border Coworking Conference

Upravo zahvaljujući raznolikosti sudionika, konferencija će poslužiti kao platforma za upoznavanje i razmjenu znanja, ali i neophodan razgovor o potencijalu regije da se približi digitalnim nomadima i ponudu zemalja prilagodi njihovim potrebama.
Gospodarstvo / Posao | 06. 10. 2023. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za točno tri dana u Nikšiću u Crnoj Gori počinje treće izdanje Cross Border Coworking Conference koju organiziraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park u suorganizaciji s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore.

Od ponedjeljka, 9.10. do srijede, 11.10.2023. godine više od 150 prijavljenih sudionika očekuje bogat i dinamičan program koji počinje večernjim speed networking-om i zabavom dobrodošlice.

Program se nastavlja u utorak kada će se na pozornicu popeti 27 govornika koji će se kroz prezentacije, panel diskusije i radionice dotaknuti rada na daljinu, burnout sindroma, upravljanja vremenom, osobnog brandinga, odnosa digitalnih nomada i lokalne zajednice te mnogih drugih drugih tema, uključujući primjera dobrih praksi.

Treći dan konferencije je rezerviran za opušteno druženje tijekom plovidbe prekrasnom Bokom Kotorskom i zajedničkog ručka u Grahovu. Konferencija će okupiti regionalne i svjetske stručnjake koji će svoja iskustva rado podijeliti sa sudionicima, ali i predstavnike regionalnih poduzeća i organizacije te digitalne nomade koji trenutno borave u zemljama Zapadnog Balkana.

Upravo zahvaljujući raznolikosti sudionika, konferencija će poslužiti kao platforma za upoznavanje i razmjenu znanja, ali i neophodan razgovor o potencijalu regije da se približi digitalnim nomadima i ponudu zemalja prilagodi njihovim potrebama.

Ovogodišnje izdanje je sufinancirano sredstvima Europske unije i Vlade Njemačke kroz projekt Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery. Ovaj projekt implementira GIZ BiH s ciljem smanjenja ekonomskih posljedica uzrokovanih COVID-19 pandemijom. Ovaj projekt, između ostalog, doprinosi jačanju kapaciteta turističkih operatera, razvoju održivog turizma i brendiranju Bosne i Hercegovine kao destinacije za digitalne nomade. Konferenciju su dodatno podržali Investiciono razvojni fond, Opština Nikšić, Stalna Radna Grupa za Regionalni Ruralni Razvoj (SWG), Turistička organizacija Nikšić, Nikšićko pozorište, ZenDev i DELI. Medijski pokrovitelji konferencije su Bljesak.info, Nezavisne novine, Večernji list i RTV Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close